LLEB10265 Introduction to human nutrition

Details
Responsible DepartmentDepartment of Human Nutrition

Earliest Possible YearBSc. 1 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

Some Aid allowed

Description of Examination: Skriftlig multiple choice eksamination på 1/2 time uden hjælpemidler (vægtning 30%). Efterfulgt af 2 timers skriftlig eksamen med hjælpemidler (vægtning 70%).

7-point scale, external examiner

Dates of Exam:
24 January 2013
 
Requirement for Attending ExamGodkendt projektrapport
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: A
 
Language of InstructionDanish
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Kurset opbygges omkring en række forelæsninger og øvelser indenfor følgende emner:

- Introduktion (kursusoversigt)

- Makronæringsstoffer: Protein, kulhydrat og fedt. Definitioner, klassifikationer, kemisk struktur, samt fysiologiske funktion

- Mikronæringsstoffer med fokus på systematisk gennemgang af udvalgte næringsstoffer vedr. definitioner, klassifikationer, kemisk struktur, kilder i kosten, absorption samt fysiologisk funktion

Under gennemgang af næringsstofferne berøres også:
- Næringsstofanbefalinger og kostråd, herunder ernæring til særlige befolkningsgrupper, for eksempel børn og unge og udsatte grupper.

Forelæsninger og øvelser vedrørende makronæringsstoffer og udvalget mikronæringsstoffer vil danne grundlag for, at de studerende opnår indsigt i principper og metodikker indenfor ernæringsvidenskab, hvorved der opnås forudsætning for at de studerende kan tilegne sig basal viden om andre mikronæringsstoffer gennem anviste litteraturhenvisninger.

- målemetoder i ernæringsforskning til bestemmelse/vurdering af ernæringsstatus

Herudover arbejder de studerende under vejledning i grupper på en selvstændig opgave, der tager udgangspunkt i en ernæringsrelateret problemstilling.
 
Teaching and learning Methods
Kurset vil indeholde en blanding af forelæsninger, øvelser, gruppearbejder, litteratursøgning og opgaveløsning.
 
Learning Outcome
Kurset henvender sig til 1. års fødevarebachelorer. Kurset er en introduktion til forskningsområdet menneskets ernæring. Med dette kursus skal den studerende opnå en basisviden om ernæring med udgangspunkt i gennemgang af makronæringsstoffer og udvalgte mikronæringsstoffer. Det berøres under hvert emne desuden næringsstofanbefalinger og metoder til bestemmelse af ernæringsstatus.

Kvalifikationer
Når kurset er afsluttet forventes den studerende at kunne:

Viden:
- forstå næringsstoffernes grundlæggende fysiologiske funktion, fordøjelse, absorption og metabolisme
- beskrive de grundlæggende principper for næringsstofanbefalinger og kostråd for det raske individ (barn som voksen) og til særlige befolkningsgrupper, for eksempel børn og unge og udsatte grupper
- forstå de grundlæggende principper for enkelte målemetoder anvendt i ernæringsforskning

Færdigheder:
- gennemføre et teoretisk funderet projektarbejde
- formidle den opnåede viden på en tilfredsstillende måde
 
Course Literature
Geissler and Powers: Human Nutrition. Elsevier Churchill Livingstone, 2010, 12. udgave.
 
Course Coordinator
Nanna Roos, nro@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Paediatric Nutrition and International Nutrition, Phone: 353-32497
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures27
theoretical exercises35
preparation60
project work80
supervision2
examination3

207