Responsible Department | Department of Veterinary Disease Biology | ||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||
Credits | 2 (ECTS) | ||||||||||||
Level of Course | BSc | ||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Written Exam in Lecturehall All aids allowed Description of Examination: 2 timers skr. eksamen. Der udfærdiges korte skriftelige besvarelser på eksamenopgaver pass/fail, internal examiner Dates of Exam: 03 November 2010 | ||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og cases. Kurset er primært teoretisk. Bachelor 3. år blok 1. Undervisningen forventes koncentret i en kort periode i blokken jvf. udleveret plan. Forelæsninger og teoretiske øvelser: primært eftermiddag | ||||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||
Optional Prerequisites | Veterinært basiskursus Patologisk grundkursus | ||||||||||||
Restrictions | Ingen. Forbeholdt veterinærstuderende. | ||||||||||||
Course Content | |||||||||||||
I kurset gennemgås basale forhold i miljøet (jord, vand, luft, affald, foder m.m.) af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Der vil blive præsenteret vigtige forhold i miljøet som påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Der vil blive givet eksempler på anvendelse af risikoanalyse og de vigtigste love og bekendtgørelser vil blive præsenteret. | |||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||
Forelæsninger og case studier. Kurset undervises koordineret med kurserne "Fødevaresikkerhed" og "Toksikologi". | |||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||
Kursus giver de studerende en grundlæggende forståelse for det omgivende miljøs betydning for dyr og menneskers sundhed, med vægt på mikrobiologiske problemstillinger, samt en grundlæggende forståelse af zoonosebegrebet. Efter kursus forventes de studerende at kunne: Viden: . Beskrive de vigtigste miljøforhold af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. . Reflektere over zoonoser i forhold til spredningsmekanismer og værtsforhold . Udvise overblik over de vigtigste love og bekendtgørelser indenfor området Færdigheder: . Anvende kendskab til miljømikrobiologi, miljølovgivning og -administration til at vurdere risiko for smittespredning via det ydre miljø. . Formidle viden vedr. miljøpåvirkning fra dyre- og affaldsproduktion til fagfæller, producenter og samfundet generelt. Kompetencer: . Applicere fagets specifikke metoder og principper i vurdering af hvordan forskellige miljøhabitaters fysisk-kemiske og biologiske sammensætning samt struktur påvirker smitstoffers spredning og skæbne i miljøerne, herunder påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. | |||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||
Noter, artikler og bekendtgørelser | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
Anders Dalsgaard, ad@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 353-32720 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||
Work Load | |||||||||||||
| |||||||||||||