300008 Environmental Hygiene

Details
Responsible DepartmentDepartment of Veterinary Disease Biology

Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits2 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 2 timers skr. eksamen. Der udfærdiges korte skriftelige besvarelser på eksamenopgaver

pass/fail, internal examiner

Dates of Exam:
03 November 2010
 
Organisation of TeachingForelæsninger og cases. Kurset er primært teoretisk. Bachelor 3. år blok 1. Undervisningen forventes koncentret i en kort periode i blokken jvf. udleveret plan. Forelæsninger og teoretiske øvelser: primært eftermiddag
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Language of InstructionDanish
 
Optional PrerequisitesVeterinært basiskursus Patologisk grundkursus
 
RestrictionsIngen. Forbeholdt veterinærstuderende.
 
Course Content
I kurset gennemgås basale forhold i miljøet (jord, vand, luft, affald, foder m.m.) af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Der vil blive præsenteret vigtige forhold i miljøet som påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Der vil blive givet eksempler på anvendelse af risikoanalyse og de vigtigste love og bekendtgørelser vil blive præsenteret.
 
Teaching and learning Methods
Forelæsninger og case studier. Kurset undervises koordineret med kurserne "Fødevaresikkerhed" og "Toksikologi".
 
Learning Outcome
Kursus giver de studerende en grundlæggende forståelse for det omgivende miljøs betydning for dyr og menneskers sundhed, med vægt på mikrobiologiske problemstillinger, samt en grundlæggende forståelse af zoonosebegrebet.

Efter kursus forventes de studerende at kunne:

Viden:
. Beskrive de vigtigste miljøforhold af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf.
. Reflektere over zoonoser i forhold til spredningsmekanismer og værtsforhold
. Udvise overblik over de vigtigste love og bekendtgørelser indenfor området

Færdigheder:
. Anvende kendskab til miljømikrobiologi, miljølovgivning og -administration til at vurdere risiko for smittespredning via det ydre miljø.
. Formidle viden vedr. miljøpåvirkning fra dyre- og affaldsproduktion til fagfæller, producenter og samfundet generelt.

Kompetencer:
. Applicere fagets specifikke metoder og principper i vurdering af hvordan forskellige miljøhabitaters fysisk-kemiske og biologiske sammensætning samt struktur påvirker smitstoffers spredning og skæbne i miljøerne, herunder påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed.





 
Course Literature
Noter, artikler og bekendtgørelser
 
Course Coordinator
Anders Dalsgaard, ad@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 353-32720
 
Study Board
Study Committee V
 
Work Load
lectures13
theoretical exercises6
examination2
preparation34

55