Department of Veterinary Disease Biology | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination All aids allowed Description of Examination: Beståelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP- og auditrapport. Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt. pass/fail, external examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Mødepligt 80% | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Kurset foregår på Slagteriskolen i Roskilde. | ||||||||||||||
Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | 300034 Special pathology 300040 Virology 300037 Bacteriology and Mycology 300039 Veterinary Parasitology and Invertebrate Zoology 300007 Microbial Food Safety Det er Fødevarestyrelsen, der træffer beslutning om studerende efter kurset er bestået kan arbejde med kødkontrol | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: De studerende skal på Slagteriskolen underskrive en tro og loveerklæring, på at de ikke lider af sygdomme der overføres via fødevare. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Når kurset er afsluttet forventes at de studerende kan fungere som embedsdyrlæger i henhold til EU forordning 854/2004. Viden: Beskrive den praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området Færdigheder: Anvende principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn. Kompetence: Kan fungere som embedsdyrlæge i henhold til EU forordning 854/2004. | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Kødkontrol - Det patoanatomiske grundlag. Jensen, H.E:, Leifsson, P.S., Nielsen, O.L., Agerholm, J.S. & Iburg T. Forlag: Biofolia, 2006. Hygiejneforordningen 852/2004, Hygiejneforordningen for animalske fødevarer 853/2004 med ændringsforordninger 2074/2005, 2076/2005, 1662/2006, 1791/2006og 1243/2007 Kontrolforordningen for animalske fødevarer 854/2004 med ændringsforordninger 882/2004,2074/2005,2076/2005, 1663/2006 og 1791/2006 Cirkulære nr. 9724 af 26. juli 2007 om udøvelse af kødkontrol Recommended International Code of Practice - General Principles of Food Hygiene (inkl. HACCP), CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-20031 Uddrag af relevante vejledninger, jf. www.fvst.dk/ | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Marianne Halberg Larsen, mhl@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 35332719 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||