300008 Environmental Hygiene

Details
Department of Veterinary Disease Biology
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits2 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 2 timers skr. eksamen. Der udfærdiges korte skriftelige besvarelser på eksamenopgaver

pass/fail, internal examiner

Dates of Exam:
28 October 2009
 
Organisation of TeachingForelæsninger og cases. Kurset er primært teoretisk. Bachelor 3. år blok 1. Undervisningen forventes koncentret i en kort periode i blokken jvf. udleveret plan. Forelæsninger og teoretiske øvelser: primært eftermiddag
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesVeterinært basiskursus Patologisk grundkursus
 
RestrictionsIngen
 
Course Contents
I kurset gennemgås basale forhold i miljøet (jord, vand, luft, affald, foder m.m.) af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Der vil blive præsenteret vigtige forhold i miljøet som påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Der vil blive givet eksempler på anvendelse af risikoanalyse og de vigtigste love og bekendtgørelser vil blive præsenteret.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger og case studier. Kurset undervises koordineret med kurserne "Fødevaresikkerhed" og "Toksikologi".
 
Learning Outcome
Kursus giver de studerende en grundlæggende forståelse for det omgivende miljøs betydning for dyr og menneskers sundhed, med vægt på mikrobiologiske problemstillinger, samt en grundlæggende forståelse af zoonosebegrebet.

Efter kursus forventes de studerende at kunne:

Viden:
. Beskrive de vigtigste miljøforhold af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf.
. Reflektere over zoonoser i forhold til spredningsmekanismer og værtsforhold
. Udvise overblik over de vigtigste love og bekendtgørelser indenfor området

Færdigheder:
. Anvende kendskab til miljømikrobiologi, miljølovgivning og -administration til at vurdere risiko for smittespredning via det ydre miljø.
. Formidle viden vedr. miljøpåvirkning fra dyre- og affaldsproduktion til fagfæller, producenter og samfundet generelt.

Kompetencer:
. Applicere fagets specifikke metoder og principper i vurdering af hvordan forskellige miljøhabitaters fysisk-kemiske og biologiske sammensætning samt struktur påvirker smitstoffers spredning og skæbne i miljøerne, herunder påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed.





 
Course Litterature
Noter, artikler og bekendtgørelser
 
Course Coordinator
Anders Dalsgaard, ad@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 35332720
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures13
theoretical exercises6
examination2
preparation34

55