270071 Experimental Nutrition Physiology

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationContinuous Assessment

written examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Eksamen er en individuel bedømmelse af den studerendes mundtlige fremlæggelse af projekter samt indleverede projektrapporter.

pass/fail, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamGodkendelse af grupperapporter
 
Organisation of TeachingPraktiske øvelser, studenterseminarer
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: A
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesKurset 270087 Dietary Intake and Nutrition Physiology skal være bestået eller følges samtidig med kurset.
 
Restrictions60 - Kurset er forbeholdt studerende på uddannelserne Human Ernæring og Klinisk Ernæring.
 
Course Contents
Gennemgang af praktisk anvendelse af energiomsætning og målemetoder i indirekte kalorimetri-metoder. Gennemgang og praktisk anvendelse af antropometriske målinger. Gennemgang og praktisk anvendelse af forskellige biokemiske målinger, herunder blod- og urinparametre.
Gennemgang af vejet kostregistrering, fødevarefrekvensskema og 24-timers recall, som metoder til bestemmelse af næringsstofindtag på gruppe- og individ niveau.

 
Teaching And Learning Methods
Kurset omfatter 1 skemamodul ugentligt med praktiske øvelser. De studerende skal i grupper planlægge og udføre nogle praktiske øvelser, samt efterfølgende bearbejde og sammenskrive data i rapport eller abstrakt form. Desuden skal de studerende mundtlig præsenterer resultater i en afsluttende konference. I de praktiske øvelser laves målinger og analyser på de studerende selv eller på de studerendes eget blod, urin m.v.
 
Learning Outcome
Viden:
Kendskab til målemetoder til bestemmelse af energi- og makronæringsstofomsætning. Kendskab til metoder til bestemmelse af næringsstofstatus og energibehov. Kendskab til biomarkører og antropometriske mål til vurdering af ernæringsstatus. Kendskab til metoder til bestemmelse af næringsstofindtag og status

Færdigheder:
Redegøre teoretisk for indtag og omsætning af energi og næringsstoffer samt vurdere de anvendte metoder, der ligger til grund herfor. Redegøre både teoretisk og praktisk for anvendeligheden af biomarkører ved bestemmelse af næringsstofstatus.

Kompetancer:
Diskutere metoder til der anvendes til måling og vurdering af næringsstofindtag, status og energibehov.
 
Course Litterature
Shils, M.E., Shike, M. Ross, A.C., Caballero, B., Cousins, R.J.: Modern Nutrition in Health and Disease. 10th ed., Williams & Wilkins, Baltimore 2005.
Nordic Nutrition Recommendations 2004, 4th ed.
Gibson RS. Principles of Nutritional Assessment 2. edition, 2005. Oxford University Press.
Danskernes Kostvaner: http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002010/Rapport.pdf
Desuden anvendes supplerende materiale i form af artikler, noter, m.m.

 
Course Coordinator
Susanne Gjedsted Bügel, shb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35332490
Nikolaj Ture Gregersen, ntg@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332696
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures14
theoretical exercises47
preparation145

206