| Institut for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||
| English title | Food Biotechnology | ||||||||||||||
| Tidligst mulig placering | Master udd. (efteruddannelse) | ||||||||||||||
| Varighed | Udenfor blokstruktur | ||||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
| Kursustype | Master udd. (efteruddannelse) | ||||||||||||||
| Eksamen | Sluteksamen mundtlig eksamen uden hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 7-trinsskala, intern censur | ||||||||||||||
| Rammer for undervisning | |||||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||||
| Kurset inddeles i korterer temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer. Herefter udarbejdes mindrer teoretisk/praktisk projektopgaver relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. | |||||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||||
| Kurset består af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer samt mindrer teoretisk/praktisk projektopgaver relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. | |||||||||||||||
| Målbeskrivelse | |||||||||||||||
| DNA teknologi og mikrobiel identifikation Indledningsvist gennemgås grundlæggende principper indenfor cytologi, genetik og DNA-teknologi af såvel pro- som eukaryote mikroorganismer. Metoder til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer vil blive demonstreret i teori og praksis. Metoder til påvisning af GMO i råvarer og fødevarer vil blive gennemgået. Fermenteringsteknologi, starterkulturer og enzymologi Grundlæggende teknikker inden for fermenteringsteknologi vil blive gennemgået i teori og praksis. Anvendelse af starterkulturer i produktion af fødevarer vil blive gennemgået. Potentielle anvendelsesmuligheder af biokonserverende kulturer samt pre- og probiotika diskuteres ligesom væsent-lige aspekter indenfor enzymologi vil blive gennemgået. Systembiologi, dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer "System biology" herunder DNA og proteinsekventering, bioinformatik, micro-array teknologi samt andre metoder til transkriptom- og proteomanalyse vil blive gennemgået og så vidt muligt de-monstreret. Udvalgte DNA/RNA baserede metoder til dyrkningsfri analyse af kom-plekse mikropopulationer vil blive gennemgået og demonstreret. Desuden vil grundlæggende prin-cipper for dyrkning af cellekulturer vil blive gennemgået. | |||||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
| Kursus litteraturen består primært af udleverede undervisningsmateriale. | |||||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||||
| René Lametsch, rla@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Kødvidenskab, Tlf: 35333483 | |||||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||||
| Studienævn MSN (Master, diplom) | |||||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||