Department of Food Science
50 % Department of Human Nutrition 50 % | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year to MSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Mundtlig eksamen i pensum med udgangspunkt i projektrapport (100%) Weight: Mundtlig eksamen 100% 7-point scale, internal examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Deltagelse i undervisning. Gennemførelse af projektarbejde som afsluttes med projektrapport | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser samt selvstændigt projektarbejde i grupper. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Kurset omfatter forelæsninger (18%) og teoretiske øvelser (12%) samt projektarbejde (70%) | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: A | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Kurset er interdisciplinært med emner indenfor ernæring og fødevarevidenskab med specielt fokus på samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Kurset består både af forelæsninger baseret på videnskabelig litteratur og teoretiske øvelser i grupper. Desuden udarbejder de studerende en skriftlig projektrapport. Projekttitlen og problemformulering laves i samarbejde med projektvejlederen. Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende forståelse for viden om samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Desuden skal den studerende kunne indsamle, beskrive og formidle en problemstilling indenfor ovenstående emne med perspektivering indenfor produktudvikling af velsmagende og sunde fødevarer. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger og teoretiske øvelser. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Projektarbejdet tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger inden for bioaktive komponenter, sansning og appetit og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse. Forelæsninger 1-2 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne. Den studerende udarbejder et skriftligt projektarbejde i grupper. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne: Viden Udvise overblik over bioaktive komponenter med effekt på appetitregulering og metabolisme, og deres virkningsmekanismer. Udvise overblik over funktionen af menneskets sanser, herunder multisensorisk integration af sanseindtryk fra flere modaliteter. Indgående kendskab til psykologiske begreber og teorier for sansning i relation til appetit, herunder sansespecifik mæthed og udvikling af specifikke "cravings" og "desires". Kendskab til bioaktive komponenter med effekt på andet end appetitregulering og metabolisme (herunder kognitiv eller fysisk performance). Færdigheder Vurdere anvendte metoder til evaluering af bioaktive komponenters effekt på appetitregulering, metabolisme og sansning. Anvende viden om betydningen af samspillet mellem sansning, appetitregulering, metabolisme og kostens bioaktive stoffer til analyse af fødevarerelevante problemstillinger Kompetencer Arbejde selvstændigt og tværfagligt med ernærings- og fødevarerelaterede problemstillinger relateret til bioaktive komponenter, sansning og appetit Anvende viden om sansning for appetit til evaluering og udvikling af nye velsmagende og ernæringsrigtige produkter og måltider, til den brede befolkning såvel som befolkningsgrupper med særlige næringsbehov. | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Kursuskompendium | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Per Møller, pem@life.ku.dk, Department of Food Science/Sensory Science, Phone: 35333399 Birgitte Sloth, bsl@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332498 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||