Department of Large Animal Sciences | |||||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year | ||||||||||||||||||||
Duration | Two blocks | ||||||||||||||||||||
Credits | 30 (ECTS) | ||||||||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination and oral examination All aids allowed Description of Examination: Mundtlig præsentation og forsvar af projektrapport. Weight: Mundtlig eksamination i projektrapport og pensum 100% 7-point scale, external examiner | ||||||||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Der skal være afleveret en projektrapport. | ||||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser, projektorganiseret gruppearbejde. Der vil indgå ekskursioner til besætninger. NB: The course will be taught in Danish in 2008/09 but is expected to run in English in 2009/10. | ||||||||||||||||||||
Block Placement | Blok 3 Week Structure: B, Projektorganiseret og delvis samordnet undervisning med den veterinære Produktionsdyrsdifferentiering. Blok 3 Week Structure: C, Projektorganiseret og delvis samordnet undervisning med den veterinære Produktionsdyrsdifferentiering. Blok 4 Week Structure: B, Projektorganiseret og delvis samordnet undervisning med den veterinære Produktionsdyrsdifferentiering. Blok 4 Week Structure: C, Projektorganiseret og delvis samordnet undervisning med den veterinære Produktionsdyrsdifferentiering. De skemalagte aktiviteter vil både i blok 3 og 4 ligge i ugemodulerne B og C. Der kan i de første 1-2 uger forekomme aktiviteter (f.eks. ekskursioner) der ligger uden for disse moduler. | ||||||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||||
No Credit Points With | Der kan ikke opnås point både for dette kursus og Tema Husdyrvidenskab 2B | ||||||||||||||||||||
Optional Prerequisites | 260011 Fagpakke i husdyrvidenskab | ||||||||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||||||
Første halvdel af kurset er identisk med indholdet af Tema Husdyrvidenskab 2B. Der henvises til kursusbeskrivelsen for nævnte kursus. I anden halvdel af kurset skal der gennemføres en grundig analyse af de handlemuligheder, der er identificeret i første del. Der skal foretages en nøje prioritering i forhold til producentens målsætning, der således skal identificeres og formuleres på en måde, så den kan danne grundlag for udarbejdelse af videnskabeligt velfunderede operationelle, taktiske og strategiske planer, der bedst muligt tilgodeser producentens målsætning indenfor de identificerede begrænsninger. Det konkrete produkt af analyserne vil være sådanne planer. Som et led i dette arbejde skal der gennemføres en dybtgående analyse af en enkelt problemstilling i besætningen. Af eksempler på sådanne problemstillinger, der kan analysere, kan nævnes: - Udbygningsplan for besætningen - Overgang til ændret fodringsmetode eller -strategi - Procedurer for dynamisk overvågning af særligt følsomme områder af produktionen - Årsager til produktionsbrist Den pågældende problemstilling vælges af gruppen, men valget skal kunne forsvares ud fra den øvrige analyse. Der kan i forbindelse med dette arbejde inddrages selvstændige dataanalyser, registreringer og/eller modellering. I forbindelse med den dybtgående analyse kan der i et vist omfang tilbydes projektorganiserede undervisningsforløb i eksempelvis computerbaseret tegningsfremstilling (CAD) i forbindelse med planlægning af staldbyggeri, eller i forbindelse beskrivelse af eksisterende stalde. Kurset gennemføres parallelt med differentieringen "Produktionsdyr" på veterinærstudiet. | |||||||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||||
Med hensyn til første halvdel af kurset henvises til kurset Tema Husdyrvidenskab 2B. I anden halvdel af kurset vil arbejdet næsten udelukkende være projektorganiseret og foregå i de dannede grupper. | |||||||||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||||||||
Formålet er at lære en selvstændig anvendelse af videnskabelige metoder til helhedsorienteret analyse og vurdering af alle væsentlige produktions- og sundhedsmæssige aspekter i husdyrbrug og udmønte resultaterne heraf i videnskabeligt velfunderede operationelle, taktiske og strategiske planer, der bedst muligt tilgodeser producentens målsætning, samt formidle disse til de relevante interessenter. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden: - Redegøre for teorier om og metoder til kombination og regulering af produktionsfaktorerne i husdyrbruget, således at en given målsætning tilgodeses bedst muligt inden for givne produktionsbegrænsninger. - Beskrive muligheder og begrænsninger af teorier fra etologi, fysiologi, ernæring, husdyravl, produktionsstyring, driftsøkonomi, klimastyring og epidemiologi i en konkret produktionsmæssig kontekst. Færdigheder: - Anvende principper fra nytteværditeorien til identifikation af producentens målsætning beskrevet ved en række overordnede hensyn og deres indbyrdes vægtning. - Anvende helhedsorienterede metoder til analyse og vurdering af alle væsentlige produktions- og sundhedsmæssige aspekter i en konkret husdyrbesætning. - Anvende sammenhængene mellem faktoranvendelse, produktionsbegrænsninger og overordnede hensyn til udarbejdelse af videnskabeligt velfunderede operationelle, taktiske og strategiske planer, der bedst muligt tilgodeser producentens målsætning, samt formidle disse til de relevante interessenter. Kompetencer: - Overføre teorier om og metoder til kombination og regulering af produktionsfaktorerne i husdyrbruget, således at en given målsætning tilgodeses bedst muligt inden for givne produktionsbegrænsninger. - Diskutere produktionssystemer og -planer i relation til såvel dyrevelfærd som miljø- og andre samfundshensyn (produktionsbegrænsninger). | |||||||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||||||
Da kursus i udtalt grad er projektorganiseret og bl.a. har til formål at træne i formulering og løsning af komplekse problemer, er litteratursøgning og -vurdering et centralt element i kurset. | |||||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||||
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333091 | |||||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||