260024 Animal Production

Details
Department of Large Animal Sciences
Earliest Possible YearBSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: Skriftlig auditorieeksamen på 4 timer

Weight: 100%



7-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
24 January 2009
 
Requirement For Attending ExamMindst 4 ud af 5 mindre projektopgaver skal være godkendt.
 
Organisation of TeachingUndervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og gruppevis udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset.
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: C
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites210005 Statistical Data Analysis 1
 
RestrictionsIngen
 
Course Contents
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med:
- Planlægning af produktionssystemer
- Planlægning og budgettering af foderforsyning
- Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter
- Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter
- Fortolkning af målte produktionsresultater
- Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen

I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ.
 
Learning Outcome
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt kendskab til brug af modeller.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
- Beskrive faktorer og processer i en husdyrproduktion med kvæg svin eller fjerkræ.
- Redegøre for de almindeligste husdyrproduktionssystemer.

Færdigheder:
- Opstille enkle budgetter for foderforsyning og drift.
- Anvende enkle metoder til dimensionering og planlægning af produktionsanlæg.
- Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed.

Kompetencer:
- Fortolke og vurdere målte produktionsresultater samt resultater fra modelberegninger.
 
Course Litterature
Jørgen Peder Christiansen: Svinehold en grundbog. 4. rev. udgave 2006, 216 sider. Landbrugsforlaget.

Dorte Marcussen og Annette Krog: Malkekvæghold. 4. udgave 2006, 240 sider. Landbrugsforlaget.

Hans Peter Bay m.fl.: Konsumæg. 1. udgave 2001, 135 sider.

Anders Ringgaard Kristensen, Erik Jørgensen & Nils Toft: Herd Management Science. I. Basic concepts. Preliminary edition 2007, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, 140 sider.
 
Course Coordinator
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333091
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures54
theoretical exercises28
project work54
Excursions10
preparation60

206