Department of Agriculture and Ecology | |||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 2 year to BSc. 3 year | ||||||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Written Exam in Lecturehall All aids allowed Description of Examination: 4 timers skriftlig eksamen i hele pensum Weight: 100% 7-point scale, internal examiner Dates of Exam: 18 June 2009 | ||||||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Godkendelse af 75% af øvelsesrapporter | ||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | 25% Forelæsninger 32% praktiske øvelser 32% Teoretiske øvelser 11% Ekskursion | ||||||||||||||||||
Block Placement | Blok 4 Week Structure: B | ||||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||||
Kurset omhandler følgende afgrødekategorier: Korn, græsser, bælgplanter, rodfrugter, industri, grøntsager, frugt og bær. * Identifikation, * Afgrøders iboende egenskaber herunder fænologi, udvikling og fysiologi. * Forædlingsmål og sortsvalg * Dyrkningskrav og forhold; * Samspil med naturlige dyrkningsfaktorer * Samspil med "menneskeskabte dyrkningsfaktorer" * Sædskifte * Særlige forhold for flerårige kulturer herunder frugt og bær produktion. * Anvendelse (f. eks. foder-, brød-, olie- , maltkvalitet, grøntsager, bær og frugt) Øvelser omfatter foruden ovennævnte, overvejende faktorer og målinger: fænologi og udvikling (BBCH skala), udbyttekomponenter, bestandstæthedsrelationer, aksudvikling (korn og græsser, knop/blomster-udvikling i frugttræer og bær), vækstmålinger, afgrødefysiologi. | |||||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||
Foruden forelæsninger, vil der være teoretiske og praktiske øvelser i drivhus,mark og pomet for at belyse centrale problemstillinger i kurset. Der udarbejdes rapporter over de praktiske øvelser, som indgår i pensum. Øvelser omfatter foruden ovennævnte, overvejende målelige faktorer, fænologi og udvikling (BBCH skala), udbyttekomponenter, bestandstæthedsrelationer, aksudvikling (korn og græsser), frugtudvikling, vækstmålinger, afgrødefysiologi. Der vil være to ekskursioner i løbet af kurset. | |||||||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||||||
Formålet med kurset er, at give studerende med interesse for såvel konventionel som økologisk land- og havebrug et afrundet undervisningsforløb om afgrøders iboende egenskaber, så de forstår de muligheder og begrænsninger, der eksisterer ved dyrkning af afgrøder i land/havebrug. De studerende vil også blive præsenteret for afgrødernes anvendelse i bred betydning. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden -beskrive afgrøders iboende egenskaber, herunder biologi, fysiologi, økologi og klimatiske krav. - beskrive afgrøders udvikling, fænologi og anvendelse. Færdigheder: - forklare betydningen af planteforædling, -ernæring og -beskyttelse - forklare sædskiftets betydning - reflektere over hvordan interne og eksterne faktorer, f.eks støtteordninger, vandmiljø- og pesticidplaner, påvirker afgrødevalg Kompetencer: - diskutere den miljømæssige baggrund for valg af land/havebrugsafgrøder | |||||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||||
Artikler om udvikling: Growth stages of mono- and dicotyledonous plants (http://www.bba.de/veroeff/bbch/bbcheng.pdf) Hansen, M.S.; B. Bromand & H. Schulz (1995): Fælles decimalskala for vækstudviklingen af planter (BBCH skala). Grøn viden nr. 146. Statens Planteavlsforsøg, Lyngby. En række supplementsartikler Kapitler fra The physiology of crop yield, second Edition, (Hay R & Porter J)2006. Blackwell Øvelsesvejledninger | |||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||
Christian R. Jensen, crj@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333392 Jens Carl Streibig, jcs@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333457 Torben Bo Toldam-Andersen, tbta@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333411 Jørgen Lindskrog Christiansen, jlc@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333452 | |||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||