220006 Fødevarefysik

Detaljer
Inst. for Grundvidenskab og Miljø
English titleFood Physics
Tidligst mulig placeringBachelor 1. år
VarighedEn blok
 
Pointværdi5 (ECTS)
KursustypeBachelorkursus
 
EksamenSluteksamen

skriftlig prøve


Skriftlig auditorieeksamen

Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Eksamen på 4 timer består af 4 opgaver med hver 4-5 delspørgsmål.

Vægtning: Alle delspørgsmål vægtes ligeligt.



7-trinsskala, intern censur

Eksamensdatoer:
20 March 2009
 
Rammer for undervisningUndervisningen foregår på LIFE. Blok 3 - de første 7 uger.
 
BlokplaceringBlok 3
Ugestruktur: B
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kursusindhold
I kurset gennemgås grundlæggende teori for mekanik, hydromekanik, termodynamik og elektromagnetisk stråling. Der vises relevante anvendelser inden for disse hovedområder.

Mekanikdelen introducerer generelle begreber som kraft, bevægelsesmængde og energi samt anvendelser inden for stoffers elasticitet (træk/tryk, bøjning, drejning) og bevægelse. Hydrodynamikdelen beskriver viskøse væskers og gassers strømning samt overfladespænding. Termodynamikken uddyber energi- og temperaturbegreberne, definerer entropi og behandler varmekraftmaskiner og varmetransport. Elektromagnetisk stråling beskrives i forbindelse med varmetransport.

 
Undervisningsform
Forelæsninger og teoretiske (regne-)øvelser
 
Målbeskrivelse
Kurset søger at give de studerende en grundlæggende forståelse for nogle af de fysiske love, som optræder senere i løbet af studiet i fødevarevidenskab samt kort introducere anvendelserne af de samme fysiske love i fødevarerelevante sammenhænge.

Når kurset er færdigt, kan den studerende:

Viden:
Redegøre for grundlæggende fysiske love, principper, begreber og metoder, indenfor de udvalgte emneområder, som er relevante for fødevarevidenskab.

Færdigheder:
Anvende og kombinere definitioner og formler fra de udvalgte emneområder samt udføre enkle beregninger (inkl. enheder).

Kompetencer:
Identificere og analysere fødevarerelevante fysiske problemstilinger, fortolke resultatet af analysen og drage relevante konklusioner.
 
Litteraturhenvisninger
Den anvendte litteratur meddeles senest en måned før kususstart via kursets hjemmeside:
www.matfys.kvl.dk/~steen/anvfys.html
 
Kursusansvarlig
Steen Laugesen Hansen, slh@life.ku.dk, Institut for Grundvidenskab og Miljø/Biofysik, Tlf: 35332320
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger26
teoretiske øvelser26
eksamen4
forberedelse81.5

137.5