Inst. for Grundvidenskab og Miljø | |||||||||||||
English title | Food Physics | ||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 1. år | ||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||
Pointværdi | 5 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Skriftlig auditorieeksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Eksamen på 4 timer består af 4 opgaver med hver 4-5 delspørgsmål. Vægtning: Alle delspørgsmål vægtes ligeligt. 7-trinsskala, intern censur Eksamensdatoer: 20 March 2009 | ||||||||||||
Rammer for undervisning | Undervisningen foregår på LIFE. Blok 3 - de første 7 uger. | ||||||||||||
Blokplacering | Blok 3 Ugestruktur: B | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
I kurset gennemgås grundlæggende teori for mekanik, hydromekanik, termodynamik og elektromagnetisk stråling. Der vises relevante anvendelser inden for disse hovedområder. Mekanikdelen introducerer generelle begreber som kraft, bevægelsesmængde og energi samt anvendelser inden for stoffers elasticitet (træk/tryk, bøjning, drejning) og bevægelse. Hydrodynamikdelen beskriver viskøse væskers og gassers strømning samt overfladespænding. Termodynamikken uddyber energi- og temperaturbegreberne, definerer entropi og behandler varmekraftmaskiner og varmetransport. Elektromagnetisk stråling beskrives i forbindelse med varmetransport. | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Forelæsninger og teoretiske (regne-)øvelser | |||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||
Kurset søger at give de studerende en grundlæggende forståelse for nogle af de fysiske love, som optræder senere i løbet af studiet i fødevarevidenskab samt kort introducere anvendelserne af de samme fysiske love i fødevarerelevante sammenhænge. Når kurset er færdigt, kan den studerende: Viden: Redegøre for grundlæggende fysiske love, principper, begreber og metoder, indenfor de udvalgte emneområder, som er relevante for fødevarevidenskab. Færdigheder: Anvende og kombinere definitioner og formler fra de udvalgte emneområder samt udføre enkle beregninger (inkl. enheder). Kompetencer: Identificere og analysere fødevarerelevante fysiske problemstilinger, fortolke resultatet af analysen og drage relevante konklusioner. | |||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
Den anvendte litteratur meddeles senest en måned før kususstart via kursets hjemmeside: www.matfys.kvl.dk/~steen/anvfys.html | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Steen Laugesen Hansen, slh@life.ku.dk, Institut for Grundvidenskab og Miljø/Biofysik, Tlf: 35332320 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||