| Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||||||
| Earliest Possible Year | MSc. 2 year | ||||||||||||||
| Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
| Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||||||
| Course Level | MSc | ||||||||||||||
| Examination | Final Examination written examination No aid allowed Description of Examination: Godkendelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP-rapport. Beståelse af kødkontroleksamen (praktisk/skriftlig eksamen). Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt. pass/fail, external examiner | ||||||||||||||
| Organisation of Teaching | Kurset foregår dels på IVP og dels på Slagteriskolen i Roskilde. 4 torsdag eftermiddage på IVP resten er hele dage i Roskilde. | ||||||||||||||
| Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||
| Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
| Mandatory Prerequisites | 300034 Special pathology 300040 Virology 300037 Bacteriology and Mycology 300039 Veterinary Parasitology and Invertebrate Zoology 300007 Microbial Food Safety | ||||||||||||||
| Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
| Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
| Grundvidenskab: Kendskab til praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området. Teknologi og produktion: Anvendelse af principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn. | |||||||||||||||
| Course Objectives | |||||||||||||||
| Undervisningen omfatter praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området. Formålet er at opnå færdigheder og indsigt i praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, hvilket betinges af, at den studerende har bestået de under forudsætninger nævnte fag før kursus påbegyndes. Den studerende vil herefter kunne indgå i veterinærkontrollens arbejde, såvel på de private, som på de eksportautoriserede virksomheder. | |||||||||||||||
| Course Contents | |||||||||||||||
| Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet. | |||||||||||||||
| Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
| Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: De studerende skal på Slagteriskolen underskrive en tro og loveerklæring, på at de ikke lider af sygdomme der overføres via fødevare. | |||||||||||||||
| Learning Outcome | |||||||||||||||
| Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
| Course Litterature | |||||||||||||||
| Der udleveres kursusmateriale ved kursus start | |||||||||||||||
| Course Coordinator | |||||||||||||||
| Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770 Henrik Michael Elvang Jensen, helj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Pathology, Phone: 35333100 | |||||||||||||||
| Study Board | |||||||||||||||
| Study Committee V | |||||||||||||||
| Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||