300005 Seminar in hygiene

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearMSc. 1 year
DurationOutside schedule
 
Credits0.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationContinuous Assessment

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Kurset beståes ved 100% deltagelse

pass/fail, no second examiner
 
Organisation of TeachingUndervisningen vil bestå af forelæsninger og opgaveløsning. Blok 2 2007: en mandag kl. 13.00 Blok 4 2008:Ikke oplyst endnu (en onsdag)
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur, En mandag kl. 13.00

Blok 4
Week Structure: Udenfor ugestruktur, En onsdag
 
Teaching LanguageDanish
 
RestrictionsIngen
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
Kendskab til love, bestemmelser, principper og metoder af relevans for embedsdyrlæger, i det omfang disse ikke er undervist i andre fag eller kurser.
Kendskab til kvalitetsstyring i primærproduktionen
Etik og værdier:
Kendskab til informationsværktøjer i kommunikation af veterinærforanstaltninger. Belysning af samspil mellem forbrugerholdninger og primærproduktionen
 
Course Objectives
Undervisningen skal supplere den øvrige undervisning på den veterinærmedicinske kandidatuddannelse, således at kvalifikationskravene for embedsdyrlæger i gældende lovgivning opfyldes.
 
Course Contents
Kurset giver kendskab til følgende emner:
. Nationale bestemmelser og EU-bestemmelser om veterinærforanstaltninger mht. folkesundhed, fødevaresikkerhed, dyresundhed og farmaceutiske stoffer, idet omfang disse ikke meddeles i den øvrige undervisning
. Principperne i den fælles landbrugspolitik, markeds-foranstaltninger, eksportrestitutioner og afsløring af svig (også set i et globalt perspektiv; WTO, SPS, Codex Alimentarius, OIE)
. Kvalitetsstyring i primærproduktionen (god landbrugspraksis)
. Informations- og kommunikationsteknologi i forbindelse med veterinærforanstaltninger med henblik på folkesundheden
. Miljøspørgsmål i forbindelse med fødevareproduktion (herunder affaldshåndtering)
. Forsigtighedsprincipper og forbrugerholdninger
. Principper for uddannelse af personale, der arbejder i produktionskæden
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger og teoretiske øvelser
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder.
 
Course Litterature
Noter udleveret i forbindelse med forelæsningerne
 
Course Coordinator
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures7
theoretical exercises1
preparation6

14