| Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||
| Earliest Possible Year | MSc. 1 year | ||||||||||
| Duration | Outside schedule | ||||||||||
| Credits | 0.5 (ECTS) | ||||||||||
| Course Level | MSc | ||||||||||
| Examination | Continuous Assessment oral examination All aids allowed Description of Examination: Kurset beståes ved 100% deltagelse pass/fail, no second examiner | ||||||||||
| Organisation of Teaching | Undervisningen vil bestå af forelæsninger og opgaveløsning. Blok 2 2007: en mandag kl. 13.00 Blok 4 2008:Ikke oplyst endnu (en onsdag) | ||||||||||
| Block Placement | Blok 2 Week Structure: Udenfor ugestruktur, En mandag kl. 13.00 Blok 4 Week Structure: Udenfor ugestruktur, En onsdag | ||||||||||
| Teaching Language | Danish | ||||||||||
| Restrictions | Ingen | ||||||||||
| Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||
| Grundvidenskab: Kendskab til love, bestemmelser, principper og metoder af relevans for embedsdyrlæger, i det omfang disse ikke er undervist i andre fag eller kurser. Kendskab til kvalitetsstyring i primærproduktionen Etik og værdier: Kendskab til informationsværktøjer i kommunikation af veterinærforanstaltninger. Belysning af samspil mellem forbrugerholdninger og primærproduktionen | |||||||||||
| Course Objectives | |||||||||||
| Undervisningen skal supplere den øvrige undervisning på den veterinærmedicinske kandidatuddannelse, således at kvalifikationskravene for embedsdyrlæger i gældende lovgivning opfyldes. | |||||||||||
| Course Contents | |||||||||||
| Kurset giver kendskab til følgende emner: . Nationale bestemmelser og EU-bestemmelser om veterinærforanstaltninger mht. folkesundhed, fødevaresikkerhed, dyresundhed og farmaceutiske stoffer, idet omfang disse ikke meddeles i den øvrige undervisning . Principperne i den fælles landbrugspolitik, markeds-foranstaltninger, eksportrestitutioner og afsløring af svig (også set i et globalt perspektiv; WTO, SPS, Codex Alimentarius, OIE) . Kvalitetsstyring i primærproduktionen (god landbrugspraksis) . Informations- og kommunikationsteknologi i forbindelse med veterinærforanstaltninger med henblik på folkesundheden . Miljøspørgsmål i forbindelse med fødevareproduktion (herunder affaldshåndtering) . Forsigtighedsprincipper og forbrugerholdninger . Principper for uddannelse af personale, der arbejder i produktionskæden | |||||||||||
| Teaching And Learning Methods | |||||||||||
| Forelæsninger og teoretiske øvelser | |||||||||||
| Learning Outcome | |||||||||||
| Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder. | |||||||||||
| Course Litterature | |||||||||||
| Noter udleveret i forbindelse med forelæsningerne | |||||||||||
| Course Coordinator | |||||||||||
| Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770 | |||||||||||
| Study Board | |||||||||||
| Study Committee V | |||||||||||
| Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||