290032 Strategy and Management in Agriculture

Details
Institute of Food and Resource Economics
Earliest Possible YearMSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Eksamen gennemføres ved at den studerende eksamineres i pensum, projektrapport samt i den personlige procesevaluering/-refleksion

Weight: Mundtlig eksamen i projektrapport, pensum og personlig procesevaluering/-refleksion: 100 %



7-point scale, external examiner
 
Organisation of Teaching
 
Block PlacementBlok 3
Week Structure: B
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites290041 Økonomistyring i praksis
 
RestrictionsMax. 20 studerende
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab
Har opnået kendskab til det teoretiske og metodologiske grundlag for at arbejde med strategi og ledelse
Forståelse af behavioristisk, kybernetisk og anden beslutnings- og ledelsesteori
Kan overføre generel beslutningsteori til strategisk problemløsning i en given kontekst
Kan vurdere de barrierer, som påvirker implementeringen af en effektiv problemløsning

Teknologi og produktion
Opnået kendskab til gennemførelsen af strategiprocessens forskellige faser
Har viden om specifikke strategiske og ledelsesmæssige værktøjer
Kan anvende ledelsesmæssige principper ved design af virksomhedsøkonomiske styrings- og kontrolsystemer

Etik og værdier
Er opmærksom på etiske overvejelser og kan reagere på dilemmaer, som kan opstå i forskellige rådgivnings- og ledelsessituationer
Kan reflektere over de værdier, som er bestemmende for forskellige ledelseskulturer
Kan reflektere over erfaringer, som opnås gennem konsulentarbejde, og dermed bidrage til erfaringsbaseret læring
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at introducere de studerende til strategiværktøjer og ledelsesteorier med relevans for jordbruget. Kurset er en overbygning på det nye kursus "Økonomistyring i praksis".
 
Course Contents
Kurset omfatter følgende emneområder:
- strategiformulering i jordbrugets virksomheder (fx Porter, ressourcebaseret strategiplanlægning, strategiprojekter i jordbruget)
- strategiformuleringens forskellige elementer (fx værdigrundlag, omverdensanalyse, strategigenerering, risikohåndtering)
- kompleks beslutningsteori (fx behaviouristisk, evolutionær og kognitiv)
- kybernetisk styring og kontrol (fx enkelt loop og dobbelt loop mekanismer)
- strategiimplementering (fx strategisk adfærd, Balanced Scorecard, læring)
- nyere ledelsesteorier (fx værdiledelse, human resources, forandringsledelse)
- ledelse i netværk (fx social netværksteori, supply chain management, teamwork)
- innovation og entreprenørskab i mindre virksomheder (fx innovationsteori, teknologispredning, iværksættere, aktionsforskning)
- formidling af strategisk beslutnings- og ledelsesinformation (kommunikationsteori, tavs viden, strategiske beslutningsgrundlag)
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen vil bestå af traditionelle forelæsninger hvor centrale dele af pensum gennemgåes. Derudover vil der gruppevis arbejdes med en konkret virksomhedscase inden for fagområdet, som munder ud i en projektrapport. I denne proces vil der være intensiv sparring og vejledning af de enkelte projektgrupper. I tilknytning til projektarbejdet skal den studerende udarbejde en procesevaluering/-refleksion. I denne skal den enkelte studerende dokumentere sin læring bl.a. i forhold til sin rolle og indsats i det fælles projektarbejde, f.eks.: hvad har jeg lært i forhold til samarbejde, hvordan levede jeg op til de fælles forventninger i gruppen, hvad har jeg skrevet og hvordan arbejde vi sammen om de enkelte tekster og hvilken rolle spillede jeg i den sammenhæng, hvad vil jeg gøre anderledes næste gang, hvordan bidrog jeg i løsningen af de forskellige besværligheder vi mødte undervejs, hvad har jeg lært om at kommunikere med medstuderende og underviser/vejleder osv.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Coordinator
Mogens Lund, mogens@foi.dk, Institute of Food and Resource Economics/Production and Technology Division, Phone: 35336874
Carsten Nico Portefee Hjortsø, cnh@foi.dk, Institute of Food and Resource Economics/Production and Technology Division, Phone: 35332267
 
Attendance Fee
Gebyr for undervisningsmaterialer.
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures42
project work84
theoretical exercises40
preparation39
examination1

206