Institute of Food and Resource Economics | |||||||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 1 year | ||||||||||||||||||||||
Duration | Two blocks | ||||||||||||||||||||||
Credits | 15 (ECTS) | ||||||||||||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Eksamen gennemføres som en 30 min. individuel mundtlig eksamination i pensum, projektrapport samt en personlig procesevaluering/-refleksion Weight: Individuel mundtlig eksamen i pensum, projektrapport og personlig procesevaluering/-refleksion: 100% 7-point scale, internal examiner | ||||||||||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | 1. Løbende besvarelse og aflevering af mindst 75 % af 7 opgavesæt 2. Mundtlig præsentation af projekt og opponering på en projektrapport udarbejdet af en anden gruppe | ||||||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser, problemorienteret projektundervisning i grupper | ||||||||||||||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: C Blok 2 Week Structure: C | ||||||||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||||||||||
Grundvidenskab Kendskab til økonomi og jordbrugsøkonomi som faglige dicipliner. Kenskab til udbud og efterspørgselsforhold på produkt- og faktormarkeder. Teknologi og produktion: Kendskab til centrale problemstillinger inden for national, regional og international fødevareøkonomi og politik. Kendskab til størrelsesforhold og udviklingstendenser inden for erhvervet. Kan anvende principperne til enkle økonomiske analyser af centrale nationale og internationale økonomiske problemer. Kan anvende principperne til at udforme en problemformulering i forbindelse med en faglig rapport og kan anvende principperne om opbygningen af en sådan samt formelt håndtere litteraturen korrekt. Kan arbejde effektivt sammen i en gruppe om et fælles projekt. Etik & værdier: Er opmærksom på forskellen mellem normativ og positiv økonomi. | |||||||||||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||||||||||
Formålet er at give de studerende en viden i fødevaresektorens økonomiske, institutionelle og erhvervspolitiske forhold og problemer såvel nationalt som internationalt. Denne viden skal kunne omsættes og bruges i forbindelse med gennemførelsen af et projekt med dertil hørende udarbejdelse af en projektrapport der skal illustrere de studerendes evne til at identificere, analysere, formulere og bearbejde en faglig relevant problemstilling. | |||||||||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||||||||
Kurset består af fire elementer: . Basal økonomisk teori omkring markeder herunder udbud og efterspørgsel og enkel analyse af forskellige markeder og sammenhæng mellem markeder. . Økonomiske og økonomisk-politiske problemstillinger på bedrifts-, sektor-, national- og internationalniveau. Problemstillingerne tager udgangspunkt i relevante og aktuelle problemer. . Med udgangspunkt i et selvvalgt emne eller problemstilling på baggrund af kursets faglige indhold, vil metode i projektarbejde blive introduceret og udviklet. Projektet gennemføres i grupper. Under arbejdet med projektet vil grupperne få både fagligt og metodisk vejledning, . Generel erhvervsintroduktion og samfundsbeskrivelse. | |||||||||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||||||
Undervisningen omfatter forelæsninger baseret på tematiske emner, teoretiske øvelser hvor der i grupper arbejdes med udleverede opgavesæt, der afspejler pensum i bred forstand. Derudover gennemføres et problemorienteret projektarbejde i grupper med tilknyttet metode- og projektvejleder. Projekter tager udgangspunkt i kursets faglige indhold. | |||||||||||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||||||||
Kyed, Karsten (2003): Økonomi og jordbrugspolitik i det 20. århundrede, del I 1900-1972. Biofolia, Frederiksberg. Kyed, Karsten (2004): Økonomi og jordbrugspolitik i det 20. århundrede, del II 1973-2004. Biofolia, Frederiksberg. Hansen, Henning Otte (2001): Landbrug i et moderne samfund - landbrugets placering, udvikling og omverden i et velfærdssamfund. Handelshøjskolens Forlag, København Hansen, Henning Otte (2005): Vækst i fødevareindustrien: Vækst, fusioner, strukturudvikling, globalisering og koncentration i det agriindustrielle kompleks i Danmark og globalt. Handelshøjskolens Forlag, København. Landøkonomisk oversigt. Seneste udgave. Dansk Landbrug. København. Andersen, Lene J., Søren Kruse, Lasse S. Hansen og Per Rasmussen (1995): Introduktion til Problem, metode og proces i projektarbejdet. DSR-Forlag, København. Dahl, Anders, Trine Dich, Tina Hansen og Vagn Olsen (2005): Styrk Projektarbejdet - en redskabsbog til problemorienteret projektarbejde. Biofolia, Frederiksberg | |||||||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||||||
Henrik Zobbe, hz@life.ku.dk, Institute of Food and Resource Economics/Management, Phone: 35336810 Anders Dahl, and@life.ku.dk, Institute of Food and Resource Economics/Consumption, Health and Ethics Division, Phone: 35332376 | |||||||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||