Institute of Food and Resource Economics | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Mundtlig eksamen, hvor der eksamineres med udgangspunkt i den afleverede synopsis og i pensum i øvrigt. Weight: Den mundtlige præstation vægter 100 %. 7-point scale, external examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Aflevering af et mindre skriftligt projekt (synopsis) | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Undervisningen vil veksle mellem forelæsninger, øvelser og fremlæggelser fra de studerende | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: B | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | 50 | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Grundvidenskab De studerende skal på det grundvidenskabelige område opnå viden om og forståelse for EU-retlige problemstillinger. Teknologi & produktion På det anvendelsesorienterede område skal de studerende bibringes forståelse for håndtering og løsning af sager, der angår EU-retten, f.eks. i hvilket omfang national lovgivning/administration kan have karakter af ulovlige handelsrestriktioner. Desuden skal sikres en forståelse for EU-retten og dens stadigt stigende betydning for den nationale lovgivning og administration. Etik & værdier På det værdibaserede område skal de studerende kunne diskutere EU-rettens principper og værdigrundlag. | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Kurset sigter mod at give de studerende indsigt i EU-retten - herunder sammenhængen mellem national, EU og international lovgivning. Kendskab til EU-retten vil give de studerende et godt grundlag for efterfølgende at kunne varetage arbejdsopgaver såvel inden for den offentlige forvaltning som i erhvervs- og interesseorganisationer. Kurset retter sig bredt mod forskellige studieretninger, herunder også levnedsmiddel- og veterinæruddannelserne. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Kurset vil give en indføring i såvel den generelle EU-ret som den materielle EU-ret. Den generelle EU-ret omfatter bl.a. reglerne om kompetencefordelingen mellem EU og medlemsstaterne, om EU's institutioner og deres kompetencer, om lovgivningsprocedurer og om retsreglers retsvirkning. Forholdet mellem EU-systemet og WTO-systemet vil også blive berørt. Den materielle EU-ret omfatter de grundlæggende spilleregler vedrørende fri bevægelighed for bl.a. varer (handelsrestriktioner), konkurrence, statsstøtte mv. samt den mere detaljerede EU-lovgivning inden for særlige områder, bl.a. miljø, fødevarer og landbrug. Gennem udarbejdelse af et mindre skriftligt projekt(synops) får de studerende mulighed for at specialisere sig inden for disse emner. Eksempler på relevante problemstillinger kunne være berigede fødevarer, cross-compliance eller habitatdirektivet. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Undervisningen vil blive bygget op omkring introducerende forelæsninger vedrørende ovennævnte emner, hvor lovgivningen præsenteres og efterfølgende eksemplificeres gennem cases og/eller mindre opgaver. Endvidere forventes der at være mundtlig fremlæggelse fra de studerende af de valgte problemstillinger. Der skal udarbejdes et mindre skriftligt projekt (synops) om den valgte problemstilling. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Oplyses ved kursusstart | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Helle Tegner Anker, hta@life.ku.dk, Institute of Food and Resource Economics/Consumption, Health and Ethics Division, Phone: 35332321 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||