270074 Gastronomy in practice

Details
Department of Food Science   67 %
Department of Human Nutrition   33 %
Earliest Possible YearMSc. 1 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Præsentation af projektrapport og mundtlig eksamination i pensum Projektrapporten udføres i grupper. Præsentation af rapport og mundtlig eksamination foregår individuelt og andrager 25 minutter Eksamen afholdes over 1 dag, 2 dage hvis der er behov for det, dvs. ved flere end ca. 15 studerende

Weight: Mundtlig eksamination i projektrapport og pensum 100%



7-point scale, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamGodkendelse af 80% af de praktiske og teoretiske øvelsesrapporter
 
Organisation of Teaching
 
Block PlacementBlok 4
Week Structure: A
 
Teaching LanguageDanish
 
Restrictions30 Kurset er primært for studerende på kandidatuddannelsen i Gastronomi og Sundhed. LSN har den 10/12 2007 besluttet at kurset i 2007/2008 kun udbydes for studerende på kandidatuddannelsen i Gastronomi og sundhed.
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
De studerende vil udvide deres forståelse af grundlæggende processer og principper, og disses effekt på sensorisk, fysisk/kemisk og ernæringsmæssig kvalitet af gastronomiske produkter og måltider.

Teknologi og produktion:
Praktisk viden om gastronomiske processer og gastronomisk produktion.
Viden om gastronomisk innovation på flere niveauer og områder (råvarer, processer og koncepter), herunder specielt innovativ nicheproduktion.
Æstetiske forhold af relevans for fødevarer og måltider

Etik og værdier:
Forståelse af grundlaget for at fremstille højkvalitetsfødevarer med gode ernæringsmæssige egenskaber.
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende viden om praktisk gastronomisk produktion og innovation. Fokus for kurset er sundhed uden at kompromittere velsmag både i produkter og måltider.
 
Course Contents
Gennemgang og praktisk erfaring med klassiske og nye teknikker ved fremstilling af fødevarer og måltider i gastronomisk sammenhæng.
Begreber og metoder anvendt i gastronomisk produktion (herunder også molekylær gastronomi og nyt nordisk køkken).
Æstetiske forhold omkring indtagelse af fødevarer og måltider.
Praktisk og imperisk viden om sammensætning af mad og drikkevarer.
Teorier for opbygning af velsmagende sunde måltider.
Madlavning som en hobby
Gastroturisme.
Gastronomiens historie.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen (forelæsninger og øvelser) skaber overblik og indsigt i gastronomisk produktion og innovation. Projektrapporten tager udgangspunkt i konkrete praktiske problemstillinger inden for gastronomi og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Kompendie til kurset vil være tilgængeligt inden kursusstart.
 
Course Coordinator
Wender Bredie, wb@life.ku.dk, Department of Food Science/Sensory Science, Phone: 35333242
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures30
theoretical exercises20
practicals30
preparation50
project work60
Excursions8
examination8

206