270074 Gastronomi i praksis

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab   67 %
Inst. for Human Ernæring   33 %
Tidligst mulig placeringKandidat 1.år
VarighedEn blok
 
Pointværdi7.5 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
EksamenSluteksamen

skriftlig og mundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Præsentation af projektrapport og mundtlig eksamination i pensum Projektrapporten udføres i grupper. Præsentation af rapport og mundtlig eksamination foregår individuelt og andrager 25 minutter Eksamen afholdes over 1 dag, 2 dage hvis der er behov for det, dvs. ved flere end ca. 15 studerende

Vægtning: Mundtlig eksamination i projektrapport og pensum 100%



7-trinsskala, intern censur
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenGodkendelse af 80% af de praktiske og teoretiske øvelsesrapporter
 
Rammer for undervisning
 
BlokplaceringBlok 4
Ugestruktur: A
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantal30 Kurset er primært for studerende på kandidatuddannelsen i Gastronomi og Sundhed. LSN har den 10/12 2007 besluttet at kurset i 2007/2008 kun udbydes for studerende på kandidatuddannelsen i Gastronomi og sundhed.
 
Kompetenceområder
Grundvidenskab:
De studerende vil udvide deres forståelse af grundlæggende processer og principper, og disses effekt på sensorisk, fysisk/kemisk og ernæringsmæssig kvalitet af gastronomiske produkter og måltider.

Teknologi og produktion:
Praktisk viden om gastronomiske processer og gastronomisk produktion.
Viden om gastronomisk innovation på flere niveauer og områder (råvarer, processer og koncepter), herunder specielt innovativ nicheproduktion.
Æstetiske forhold af relevans for fødevarer og måltider

Etik og værdier:
Forståelse af grundlaget for at fremstille højkvalitetsfødevarer med gode ernæringsmæssige egenskaber.
 
Kursets målsætning
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende viden om praktisk gastronomisk produktion og innovation. Fokus for kurset er sundhed uden at kompromittere velsmag både i produkter og måltider.
 
Kursusindhold
Gennemgang og praktisk erfaring med klassiske og nye teknikker ved fremstilling af fødevarer og måltider i gastronomisk sammenhæng.
Begreber og metoder anvendt i gastronomisk produktion (herunder også molekylær gastronomi og nyt nordisk køkken).
Æstetiske forhold omkring indtagelse af fødevarer og måltider.
Praktisk og imperisk viden om sammensætning af mad og drikkevarer.
Teorier for opbygning af velsmagende sunde måltider.
Madlavning som en hobby
Gastroturisme.
Gastronomiens historie.
 
Undervisningsform
Undervisningen (forelæsninger og øvelser) skaber overblik og indsigt i gastronomisk produktion og innovation. Projektrapporten tager udgangspunkt i konkrete praktiske problemstillinger inden for gastronomi og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse
 
Målbeskrivelse
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Litteraturhenvisninger
Kompendie til kurset vil være tilgængeligt inden kursusstart.
 
Kursusansvarlig
Wender Bredie, wb@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Sensorik, Tlf: 35333242
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger30
teoretiske øvelser20
praktiske øvelser30
forberedelse50
projektarbejde60
ekskursioner8
eksamen8

206