270073 Bioactive compounds, perception and satiety

Details
Department of Food Science   50 %
Department of Human Nutrition   50 %
Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Mundtlig eksamen i pensum med udgangspunkt i projektrapport (100%)

Weight: Mundtlig eksamen 100%



7-point scale, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamDeltagelse i undervisning. Gennemførelse af projektarbejde som afsluttes med projektrapport
 
Organisation of TeachingForelæsninger og øvelser samt selvstændigt projektarbejde i grupper. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Kurset omfatter forelæsninger (18%) og teoretiske øvelser (12%) samt projektarbejde (70%)
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: A
 
Teaching LanguageDanish
 
RestrictionsIngen
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskabelige kompetencer: at forstå, anvende og formidle betydningen samspillet mellem sansning, appetitregulering, metabolisme og kostens bioaktive stoffer samt at kunne forstå smagens betydning for appetit og energiindtag.

Kompetencer rettet mod teknologi og produktion: at anvende viden om kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme til udvikling af nye velsmagende og ernæringsrigtige produkter og måltider, til den brede befolkning såvel som befolkningsgrupper med særlige næringsbehov.
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende forståelse for viden om samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Desuden skal den studerende kunne indsamle, beskrive og formidle en problemstilling indenfor ovenstående emne med perspektivering indenfor produktudvikling af velsmagende og sunde fødevarer.
 
Course Contents
Kurset er interdisciplinært med emner indenfor ernæring og fødevarevidenskab med specielt fokus på samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Kurset består både af forelæsninger baseret på videnskabelig litteratur og teoretiske øvelser i grupper. Desuden udarbejder de studerende en skriftlig projektrapport. Projekttitlen og problemformulering laves i samarbejde med projektvejlederen.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger og teoretiske øvelser. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Projektarbejdet tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger inden for bioaktive komponenter, sansning og appetit og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse. Forelæsninger 1-2 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne. Den studerende udarbejder et skriftligt projektarbejde i grupper.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Kursuskompendium
 
Course Coordinator
Michael Bom Frøst, mbf@life.ku.dk, Department of Food Science/Sensory Science, Phone: 35333207
Birgitte Sloth, bsl@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332498
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures24
theoretical exercises18
project work107
preparation45
examination12

206