Department of Food Science
50 % Department of Human Nutrition 50 % | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year to MSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Mundtlig eksamen i pensum med udgangspunkt i projektrapport (100%) Weight: Mundtlig eksamen 100% 7-point scale, internal examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Deltagelse i undervisning. Gennemførelse af projektarbejde som afsluttes med projektrapport | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser samt selvstændigt projektarbejde i grupper. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Kurset omfatter forelæsninger (18%) og teoretiske øvelser (12%) samt projektarbejde (70%) | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: A | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Grundvidenskabelige kompetencer: at forstå, anvende og formidle betydningen samspillet mellem sansning, appetitregulering, metabolisme og kostens bioaktive stoffer samt at kunne forstå smagens betydning for appetit og energiindtag. Kompetencer rettet mod teknologi og produktion: at anvende viden om kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme til udvikling af nye velsmagende og ernæringsrigtige produkter og måltider, til den brede befolkning såvel som befolkningsgrupper med særlige næringsbehov. | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende forståelse for viden om samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Desuden skal den studerende kunne indsamle, beskrive og formidle en problemstilling indenfor ovenstående emne med perspektivering indenfor produktudvikling af velsmagende og sunde fødevarer. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Kurset er interdisciplinært med emner indenfor ernæring og fødevarevidenskab med specielt fokus på samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Kurset består både af forelæsninger baseret på videnskabelig litteratur og teoretiske øvelser i grupper. Desuden udarbejder de studerende en skriftlig projektrapport. Projekttitlen og problemformulering laves i samarbejde med projektvejlederen. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger og teoretiske øvelser. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Projektarbejdet tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger inden for bioaktive komponenter, sansning og appetit og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse. Forelæsninger 1-2 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne. Den studerende udarbejder et skriftligt projektarbejde i grupper. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Kursuskompendium | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Michael Bom Frøst, mbf@life.ku.dk, Department of Food Science/Sensory Science, Phone: 35333207 Birgitte Sloth, bsl@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332498 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||