Inst. for Fødevarevidenskab
50 % Inst. for Human Ernæring 50 % | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Kandidat 1.år til Kandidat 2. år | ||||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen mundtlig eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Mundtlig eksamen i pensum med udgangspunkt i projektrapport (100%) Vægtning: Mundtlig eksamen 100% 7-trinsskala, intern censur | ||||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Deltagelse i undervisning. Gennemførelse af projektarbejde som afsluttes med projektrapport | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger og øvelser samt selvstændigt projektarbejde i grupper. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Kurset omfatter forelæsninger (18%) og teoretiske øvelser (12%) samt projektarbejde (70%) | ||||||||||||||
Blokplacering | Blok 2 Ugestruktur: A | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||||
Grundvidenskabelige kompetencer: at forstå, anvende og formidle betydningen samspillet mellem sansning, appetitregulering, metabolisme og kostens bioaktive stoffer samt at kunne forstå smagens betydning for appetit og energiindtag. Kompetencer rettet mod teknologi og produktion: at anvende viden om kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme til udvikling af nye velsmagende og ernæringsrigtige produkter og måltider, til den brede befolkning såvel som befolkningsgrupper med særlige næringsbehov. | |||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende forståelse for viden om samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Desuden skal den studerende kunne indsamle, beskrive og formidle en problemstilling indenfor ovenstående emne med perspektivering indenfor produktudvikling af velsmagende og sunde fødevarer. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset er interdisciplinært med emner indenfor ernæring og fødevarevidenskab med specielt fokus på samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Kurset består både af forelæsninger baseret på videnskabelig litteratur og teoretiske øvelser i grupper. Desuden udarbejder de studerende en skriftlig projektrapport. Projekttitlen og problemformulering laves i samarbejde med projektvejlederen. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Forelæsninger og teoretiske øvelser. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Projektarbejdet tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger inden for bioaktive komponenter, sansning og appetit og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse. Forelæsninger 1-2 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne. Den studerende udarbejder et skriftligt projektarbejde i grupper. | |||||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Kursuskompendium | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Michael Bom Frøst, mbf@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Sensorik, Tlf: 35333207 Birgitte Sloth, bsl@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Forebyggelse og behandling af overvægt - appetit o, Tlf: 35332498 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||