270073 Bioaktive komponenter, sansning og appetit

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab   50 %
Inst. for Human Ernæring   50 %
Tidligst mulig placeringKandidat 1.år til Kandidat 2. år
VarighedEn blok
 
Pointværdi7.5 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
EksamenSluteksamen

mundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Mundtlig eksamen i pensum med udgangspunkt i projektrapport (100%)

Vægtning: Mundtlig eksamen 100%



7-trinsskala, intern censur
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenDeltagelse i undervisning. Gennemførelse af projektarbejde som afsluttes med projektrapport
 
Rammer for undervisningForelæsninger og øvelser samt selvstændigt projektarbejde i grupper. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Kurset omfatter forelæsninger (18%) og teoretiske øvelser (12%) samt projektarbejde (70%)
 
BlokplaceringBlok 2
Ugestruktur: A
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kompetenceområder
Grundvidenskabelige kompetencer: at forstå, anvende og formidle betydningen samspillet mellem sansning, appetitregulering, metabolisme og kostens bioaktive stoffer samt at kunne forstå smagens betydning for appetit og energiindtag.

Kompetencer rettet mod teknologi og produktion: at anvende viden om kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme til udvikling af nye velsmagende og ernæringsrigtige produkter og måltider, til den brede befolkning såvel som befolkningsgrupper med særlige næringsbehov.
 
Kursets målsætning
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende forståelse for viden om samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Desuden skal den studerende kunne indsamle, beskrive og formidle en problemstilling indenfor ovenstående emne med perspektivering indenfor produktudvikling af velsmagende og sunde fødevarer.
 
Kursusindhold
Kurset er interdisciplinært med emner indenfor ernæring og fødevarevidenskab med specielt fokus på samspil mellem kostens bioaktive komponenter, sansning, appetitregulering og metabolisme. Kurset består både af forelæsninger baseret på videnskabelig litteratur og teoretiske øvelser i grupper. Desuden udarbejder de studerende en skriftlig projektrapport. Projekttitlen og problemformulering laves i samarbejde med projektvejlederen.
 
Undervisningsform
Forelæsninger og teoretiske øvelser. Den studerende indgår aktivt under hele forløbet. Projektarbejdet tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger inden for bioaktive komponenter, sansning og appetit og resulterer i en projektrapport og projektfremlæggelse. Forelæsninger 1-2 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne. Den studerende udarbejder et skriftligt projektarbejde i grupper.
 
Målbeskrivelse
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Litteraturhenvisninger
Kursuskompendium
 
Kursusansvarlig
Michael Bom Frøst, mbf@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Sensorik, Tlf: 35333207
Birgitte Sloth, bsl@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Forebyggelse og behandling af overvægt - appetit o, Tlf: 35332498
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger24
teoretiske øvelser18
projektarbejde107
forberedelse45
eksamen12

206