270071 Experimental Nutrition Physiology

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationContinuous Assessment

written examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Eksamen består af løbende grupperapporter og mundtlige fremlæggelser

pass/fail, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamGodkendelse af grupperapporter
 
Organisation of TeachingPraktiske øvelser, studenterseminarer
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: A
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesKurset Kostindtag og ernæringsfysiologi 270070 skal være bestået eller følges samtidig med kurset.
 
Restrictions50
 
Areas of Competence the Course Will Address
Kurset er obligatorisk på HE-uddannelserne. Kompetencerne opnået i kurset relaterer primært til de anvendelsesorienterede kompetencer for uddannelserne.

Anvendt videnskab:
Forstå målemetoder til bestemmelse af energi- og makronæringsstofomsætning. Forstå, forklare og vurdere metoder til bestemmelse af næringsstofstatus og energibehov. Forstå og forklare metoder til bestemmelse af næringsstofindtag og -status på individ- og gruppeniveau. Anvende biomarkører og antropometriske mål til vurdering af ernæringsstatus.
 
Course Objectives
At de studerende opnår kendskab til måling og vurdering af næringsstofindtag, status og energibehov.
 
Course Contents
Gennemgang af praktisk anvendelse af energiomsætning og målemetoder i indirekte kalorimetri-metoder. Gennemgang og praktisk anvendelse af antropometriske målinger. Gennemgang og praktisk anvendelse af forskellige biokemiske målinger, herunder blod- og urinparametre.
Gennemgang af vejet kostregistrering, fødevarefrekvensskema og 24-timers recall, som metoder til bestemmelse af næringsstofindtag på gruppe- og individ niveau.

 
Teaching And Learning Methods
Kurset omfatter 1 skemamodul ugentligt med praktiske øvelser. De studernede skal i grupper planlægge og udføre nogle praktiske øvelser, samt efterfølgende bearbejde og sammenskrive data i rapport eller abstrakt form. Desuden skal de studerende mundtlig præsenterer resultater i en afsluttende konference. I de praktiske øvelser laves målinger og analyser på de studerende selv eller på de studerendes eget blod, urin m.v.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Shils, M.E., Shike, M. Ross, A.C., Caballero, B., Cousins, R.J.: Modern Nutrition in Health and Disease. 10th ed., Williams & Wilkins, Baltimore 2005.
Nordic Nutrition Recommendations 2004, 4th ed.
Danskernes Kostvaner: http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002010/Rapport.pdf
Desuden anvendes supplerende materiale i form af artikler, noter, m.m.

 
Course Coordinator
Susanne Gjedsted Bügel, shb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35332490
Anita Belza, anbe@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332597
Stine Brandt Bering, sbs@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Clinical Nutrition, Phone: 35333862
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures14
theoretical exercises47
preparation145

206