270067 Diet and Health

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits15 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Aflevering af 2 gruppeopgaver - en poster, en synopsis. Der afsluttes med en mundtlig individuel eksamen i en af opgaverne og pensum. Det være tilfældigt, hvilken af de to gruppeopgaver der eksamineres i.

Weight: Den mundtlige eksamen tæller 100%



7-point scale, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamDe løbende opgaver skal være afleveret rettidigt og godkendt.
 
Organisation of TeachingForelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser, gruppebaserede, skriftlige rapporter. Kurset samundervises delvis med kurset Kost og sygdomsforebyggelse for KE
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: A

Blok 2
Week Structure: B
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites270016 
 
Restrictions70 studerende sammen med kurset Kost og sygdomsforebyggelse for KE
 
Areas of Competence the Course Will Address
Kurset er det første, som inddrager sygdomme og kliniske konsekvenser af fejlernæring. Forudsætter omfattende ernæringsmæssig grundviden.
Efter kurset vil den studerende være i stand til:
Grundvidenskab:
- at dokumentere kendskab til de væsentligste metoder til måling af sygdomsrisiko.
- at redegøre for de væsentligste ernæringsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan.
Teknologi:
- at dokumentere overblik over sundhedsmæssige risici ved forskellige kosttyper.
- at redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese.
- at diskutere kostens/kostfaktorers indflydelse på patofysiologiske mekanismer for de væsentligste kostrelaterede sygdomme (ned til cellulært niveau).
 
Course Objectives
At gøre de studerende bekendt med kostrelaterede årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet.
 
Course Contents
Kostens betydning i forhold til sundhed og sygdomsforebyggelse, evidenser fra epidemiologiske undersøgelser til cellulært niveau med fokus på den voksne del af befolkningen, velfærdssygdomme og mangelsygdomme.
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: fejlernæring (fedme og mangelsygdomme), diabetes, hjertekarsygdomme, immunologisk-betingede sygdomme, cancer. Hovedemnerne slås sammen i klinisk relevante blokke, f.eks. det metaboliske syndrom, fejlernæring, sygdomme med aktiveret immunsystem.
I det sidste modul opdeles de studerende således, at studerende i klinisk ernæring fokuserer på sygdomslære og generel ernæringsterapi, mens studerende i human ernæring fokuserer på den normale ernæringsfysiologi herunder bla. øvelser.
 
Teaching And Learning Methods
Hvert modul af varierende varighed indeholder forelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser, således at hvert modul afvikles som et samlet hele og afsluttes med en rapport.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Kompendium
 
Course Coordinator
Lotte Lauritzen, ll@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35332508
Klaus Bukhave, klb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Paediatric Nutrition and International Nutrition, Phone: 3528
Anders Mikael Sjödin, amsj@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332537
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures20
theoretical exercises45
practicals32
preparation130
project work140
examination45

412