260024 Husdyrproduktion

Detaljer
Inst. for Produktionsdyr og Heste
Tidligst mulig placeringBachelor 2. år
VarighedEn blok
 
Pointværdi7.5 (ECTS)
KursustypeBachelorkursus
 
EksamenSluteksamen

skriftlig prøve


Skriftlig auditorieeksamen

Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Skriftlig auditorieeksamen på 4 timer

Vægtning: 100%



7-trinsskala, intern censur

Eksamensdatoer:
26. januar 2008
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenMindst 4 ud af 5 mindre projektopgaver skal være godkendt.
 
Rammer for undervisningUndervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og gruppevis udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset.
 
BlokplaceringBlok 2
Ugestruktur: C
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kompetenceområder
Kompetencer indenfor grundvidenskab
Viden om de almindeligste husdyrproduktionssystemer.
Viden om de vigtigste metoder til planlægning af husdyrproduktion.

Kompetencer indenfor teknologi og produktion
Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed.

Kompetencer indenfor etik og værdier
Er opmærksom på forholdene for husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger, herunder de komplekse samspil mellem produktion, sundhed, rammerne for produktion, driftsledelse, rådgivning, lovgivning og etik

 
Kursets målsætning
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt kendskab til brug af modeller.
 
Kursusindhold
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med:
- Planlægning af produktionssystemer
- Planlægning og budgettering af foderforsyning
- Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter
- Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter
- Fortolkning af målte produktionsresultater
- Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen

I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller.
 
Undervisningsform
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ.
 
Målbeskrivelse
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Litteraturhenvisninger
Jørgen Peder Christiansen: Svinehold en grundbog. 4. rev. udgave 2006, 216 sider. Landbrugsforlaget.

Dorte Marcussen og Annette Krog: Malkekvæghold. 4. udgave 2006, 240 sider. Landbrugsforlaget.

Hans Peter Bay m.fl.: Konsumæg. 1. udgave 2001, 135 sider.

Anders Ringgaard Kristensen, Erik Jørgensen & Nils Toft: Herd Management Science. I. Basic concepts. Preliminary edition 2007, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, 140 sider.
 
Kursusansvarlig
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333091
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger54
teoretiske øvelser28
projektarbejde54
ekskursioner10
forberedelse60

206