Department of Large Animal Sciences | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Written Exam in Lecturehall All aids allowed Description of Examination: Skriftlig auditorieeksamen på 4 timer Weight: 100% 7-point scale, internal examiner Dates of Exam: 26. januar 2008 | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Mindst 4 ud af 5 mindre projektopgaver skal være godkendt. | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og gruppevis udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: C | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Kompetencer indenfor grundvidenskab Viden om de almindeligste husdyrproduktionssystemer. Viden om de vigtigste metoder til planlægning af husdyrproduktion. Kompetencer indenfor teknologi og produktion Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed. Kompetencer indenfor etik og værdier Er opmærksom på forholdene for husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger, herunder de komplekse samspil mellem produktion, sundhed, rammerne for produktion, driftsledelse, rådgivning, lovgivning og etik | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt kendskab til brug af modeller. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med: - Planlægning af produktionssystemer - Planlægning og budgettering af foderforsyning - Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter - Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter - Fortolkning af målte produktionsresultater - Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Jørgen Peder Christiansen: Svinehold en grundbog. 4. rev. udgave 2006, 216 sider. Landbrugsforlaget. Dorte Marcussen og Annette Krog: Malkekvæghold. 4. udgave 2006, 240 sider. Landbrugsforlaget. Hans Peter Bay m.fl.: Konsumæg. 1. udgave 2001, 135 sider. Anders Ringgaard Kristensen, Erik Jørgensen & Nils Toft: Herd Management Science. I. Basic concepts. Preliminary edition 2007, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, 140 sider. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333091 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||