Inst. for Produktionsdyr og Heste | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 2. år | ||||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Skriftlig auditorieeksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Skriftlig auditorieeksamen på 4 timer Vægtning: 100% 7-trinsskala, intern censur Eksamensdatoer: 26. januar 2008 | ||||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Mindst 4 ud af 5 mindre projektopgaver skal være godkendt. | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og gruppevis udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. | ||||||||||||||
Blokplacering | Blok 2 Ugestruktur: C | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||||
Kompetencer indenfor grundvidenskab Viden om de almindeligste husdyrproduktionssystemer. Viden om de vigtigste metoder til planlægning af husdyrproduktion. Kompetencer indenfor teknologi og produktion Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed. Kompetencer indenfor etik og værdier Er opmærksom på forholdene for husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger, herunder de komplekse samspil mellem produktion, sundhed, rammerne for produktion, driftsledelse, rådgivning, lovgivning og etik | |||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt kendskab til brug af modeller. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med: - Planlægning af produktionssystemer - Planlægning og budgettering af foderforsyning - Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter - Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter - Fortolkning af målte produktionsresultater - Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ. | |||||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Jørgen Peder Christiansen: Svinehold en grundbog. 4. rev. udgave 2006, 216 sider. Landbrugsforlaget. Dorte Marcussen og Annette Krog: Malkekvæghold. 4. udgave 2006, 240 sider. Landbrugsforlaget. Hans Peter Bay m.fl.: Konsumæg. 1. udgave 2001, 135 sider. Anders Ringgaard Kristensen, Erik Jørgensen & Nils Toft: Herd Management Science. I. Basic concepts. Preliminary edition 2007, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, 140 sider. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333091 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||