150570 Food Biotechnology

Details
Department of Food Science
Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOutside schedule
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelPost experience masters programme
Modul 3 på Masteruddannelse i Fødevarekvalitet og -sikkerhed
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


Some Aid allowed

Description of Examination: Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen, hvor projektopgaven gennemgås

7-point scale, internal examiner
 
Organisation of Teaching
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
De studerende vil efter at have bestået dette modul have følgende kompetencer:

Viden og kendskab til:
- grundlæggende DNA teknologi
- nyeste teknikker indenfor mikroarray-, transskriptom- og proteomanalyse
- dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer


Forståelse af:
- fødevarefermentering
- enzymologi
Anvendelse af:
- simple DNA baserede teknikker til typebestemmelse af pro-og eukaryote organismer
- metoder til propagering, opbevaring og kvalitetskontrolkontrol af starterkulturer

 
Course Objectives
Formålet med modulet er at give deltagerne en øget forståelse for grundlæggende bioteknologiske teknikker af relevans for arbejde med såvel pro- som eukaryote organismer samt cellulære ekstrak-ter og deres molekylære analoger. samt diskussion af hvorledes bioteknologiske teknikker kan anvendes til at opnå bedre produktkvalitet og fødevaresikkerhed.

 
Course Contents
Kurset inddeles i tre kortere temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer samt enkelte øvelser og hjemmeopgaver. Herefter udarbejdes en mindre teoretisk/praktisk pro-jektopgave relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen, hvor projektopgaven gennemgås.

 
Teaching And Learning Methods
Kurset inddeles i tre kortere temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrati-oner samt enkelte øvelser og hjemmeopgaver. Herefter udarbejdes en mindre teoretisk/praktisk pro-jektopgave relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen, hvor projektopgaven gennemgås.
 
Learning Outcome
DNA teknologi og mikrobiel identifikation
Indledningsvist gennemgås grundlæggende principper indenfor cytologi, genetik og DNA-teknologi af såvel pro- som eukaryote mikroorganismer. Metoder til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer vil blive demonstreret i teori og praksis. Metoder til påvisning af GMO i råvarer og fødevarer vil blive gennemgået.

Fermenteringsteknologi, starterkulturer og enzymologi
Grundlæggende teknikker inden for fermenteringsteknologi vil blive gennemgået i teori og praksis. Anvendelse af starterkulturer i produktion af fødevarer vil blive gennemgået, herunder propagering, opbevaring og kvalitetskontrol samt karakterisering af teknologiske egenskaber. Potentielle anven-delsesmuligheder af biokonserverende kulturer samt pre- og probiotika diskuteres ligesom væsent-lige aspekter indenfor enzymologi vil blive gennemgået.

Systembiologi, dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer
"System biology" herunder DNA og proteinsekventering, bioinformatik, micro-array teknologi samt andre metoder til transkriptom- og proteomanalyse vil blive gennemgået og så vidt muligt de-monstreret. Udvalgte DNA/RNA baserede metoder (f.eks DGGE) til dyrkningsfri analyse af kom-plekse mikropopulationer vil blive gennemgået og demonstreret. Desuden vil grundlæggende prin-cipper for dyrkning af cellekulturer vil blive gennemgået.
 
Course Coordinator
René Lametsch, rla@life.ku.dk, Department of Food Science/Meat Science, Phone: 35333483
 
Attendance Fee
11.250 Dkr (2007)
 
Study Board
Study Committee MSN
 
Course Scope
lectures22
practicals6
preparation50
examination1
Excursions4
project work80
project work2

165