| Department of Food Science | |||||||||||||||||||
| Earliest Possible Year | Post experience Master´s Programme | ||||||||||||||||||
| Duration | Outside schedule | ||||||||||||||||||
| Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||||
| Course Level | Post experience masters programme Modul 3 på Masteruddannelse i Fødevarekvalitet og -sikkerhed | ||||||||||||||||||
| Examination | Final Examination oral examination Some Aid allowed Description of Examination: Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen, hvor projektopgaven gennemgås 7-point scale, internal examiner | ||||||||||||||||||
| Organisation of Teaching | |||||||||||||||||||
| Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||||||
| Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||
| Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||||||
| De studerende vil efter at have bestået dette modul have følgende kompetencer: Viden og kendskab til: - grundlæggende DNA teknologi - nyeste teknikker indenfor mikroarray-, transskriptom- og proteomanalyse - dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer Forståelse af: - fødevarefermentering - enzymologi Anvendelse af: - simple DNA baserede teknikker til typebestemmelse af pro-og eukaryote organismer - metoder til propagering, opbevaring og kvalitetskontrolkontrol af starterkulturer | |||||||||||||||||||
| Course Objectives | |||||||||||||||||||
| Formålet med modulet er at give deltagerne en øget forståelse for grundlæggende bioteknologiske teknikker af relevans for arbejde med såvel pro- som eukaryote organismer samt cellulære ekstrak-ter og deres molekylære analoger. samt diskussion af hvorledes bioteknologiske teknikker kan anvendes til at opnå bedre produktkvalitet og fødevaresikkerhed. | |||||||||||||||||||
| Course Contents | |||||||||||||||||||
| Kurset inddeles i tre kortere temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer samt enkelte øvelser og hjemmeopgaver. Herefter udarbejdes en mindre teoretisk/praktisk pro-jektopgave relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen, hvor projektopgaven gennemgås. | |||||||||||||||||||
| Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||
| Kurset inddeles i tre kortere temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrati-oner samt enkelte øvelser og hjemmeopgaver. Herefter udarbejdes en mindre teoretisk/praktisk pro-jektopgave relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen, hvor projektopgaven gennemgås. | |||||||||||||||||||
| Learning Outcome | |||||||||||||||||||
| DNA teknologi og mikrobiel identifikation Indledningsvist gennemgås grundlæggende principper indenfor cytologi, genetik og DNA-teknologi af såvel pro- som eukaryote mikroorganismer. Metoder til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer vil blive demonstreret i teori og praksis. Metoder til påvisning af GMO i råvarer og fødevarer vil blive gennemgået. Fermenteringsteknologi, starterkulturer og enzymologi Grundlæggende teknikker inden for fermenteringsteknologi vil blive gennemgået i teori og praksis. Anvendelse af starterkulturer i produktion af fødevarer vil blive gennemgået, herunder propagering, opbevaring og kvalitetskontrol samt karakterisering af teknologiske egenskaber. Potentielle anven-delsesmuligheder af biokonserverende kulturer samt pre- og probiotika diskuteres ligesom væsent-lige aspekter indenfor enzymologi vil blive gennemgået. Systembiologi, dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer "System biology" herunder DNA og proteinsekventering, bioinformatik, micro-array teknologi samt andre metoder til transkriptom- og proteomanalyse vil blive gennemgået og så vidt muligt de-monstreret. Udvalgte DNA/RNA baserede metoder (f.eks DGGE) til dyrkningsfri analyse af kom-plekse mikropopulationer vil blive gennemgået og demonstreret. Desuden vil grundlæggende prin-cipper for dyrkning af cellekulturer vil blive gennemgået. | |||||||||||||||||||
| Course Coordinator | |||||||||||||||||||
| René Lametsch, rla@life.ku.dk, Department of Food Science/Meat Science, Phone: 35333483 | |||||||||||||||||||
| Attendance Fee | |||||||||||||||||||
| 11.250 Dkr (2007) | |||||||||||||||||||
| Study Board | |||||||||||||||||||
| Study Committee MSN | |||||||||||||||||||
| Course Scope | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||