150521 Quality for Primary Produce

Details
Department of Agricultural Sciences   67 %
Department of Food Science   33 %
Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOne block
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelPost experience masters programme
Modul 2 på Masteruddannelse i Fødevarekvalitet og -sikkerhed
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


Some Aid allowed

Description of Examination: Ved eksamen fremlægges kort dele af rapporten. Der kan eksamineres i hele rapportarbejdet samt det øvrige pensum.

Weight: Mundtlig eksamen: 100%



7-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
20. juni 2008
22. august 2008
 
Requirement For Attending ExamDer skal indleveret en projektrapport
 
Organisation of Teaching
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Den studerende vil efter at have bestået dette modul have følgende kompetencer:

Viden om og kendskab til:
- Miljøbelastninger og råvarer håndteringens indvirken på kvalitet
- betydningen af overvågning og kontrol af råvareproduktionen.

Forståelse af:
- Hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt.

Anvendelse af
- Udvalgte parametre til analyse af kvalitet.
 
Course Objectives
At give deltagerne indblik i og biologisk forståelse for hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt
 
Course Contents
Vegetabilske produkter
Modulet omhandler kvalitetsparametre for vegetative produkter herunder bl.a. indholdsstoffer som f.eks. protein, kulhydrat, fedt, smagsstoffer, vitaminer, mineraler, deres sammensætning og næ-ringsværdi og andre faktorer er farve, renhed, udseende, form, konsistens, holdbarhed. I modulet vil produktionsfaktorer, som har betydning for produktkvalitet indgå, herunder sortsvalg, gødskning, pesticidanvendelse, skader som følge af svampe og insektangreb, mekaniske skader, høst, rensning, transport af råvarer samt opbevaringsforhold. Fordele og ulemper ved dyrkning af gensplejsede afgrøder samt risikovurdering vil også blive behandlet.

Animalske produkter:
Undervisning omhandler produktionssystemer og hvordan ernæring, fodersammensætning, opstald-ningsforhold og andre produktionsfaktorer kan påvirke råvarekvaliteten. I modulet introduceres de metoder man har til at overvåge og kontrollere kvalitetetsparametre i en husdyrproduktion, ligesom kvalitetsanalyser behandles. Modulet indeholder også bioteknologiske metoders anvendelse samt etiske problemstillinger.
 
Teaching And Learning Methods
Der er 4 undervisningsdage med holdundervisning på Københavns Universitet (KU) og en dag på Danmark Tekniske Universitet (DTU). Undervisningen består af et intensivt forelæsningsprogram samt nogle få praktiske og teoretisk øvelser. Derudover skriver de studerende en projektrapport vedr. et delvist selvvalgt emne. Projektrapporten kan udarbejdes af en gruppe på 2-3 studerende eller individuelt. Emnet skal godkendes af kursuskoordinatoren, som knytter en faglig vejleder til de studerende.
 
Learning Outcome
Målet er, at de studerende får en godt kendskab til produktion af en række vigtigt råvare inden for forskellige kategorier (kød, mælk, fisk og planteprodukter). De studerende skal kunne gøre rede for produktions-, transport- og opbevaringsforholds betydning for kvaliteten af råvarene, og hvordan kvalitet måles og optimeres. I projektdelen er det målsætningen, at de studerende fokuserer på en enkel råvarer, og får en dybere kendskab til, hvorledes man sikre en høj kvalitet ved optimering af produktions-,transports- og opbevaringsforhold.
 
Course Litterature
Litteratur, der indgår i pensum vil være tilgængelig via campusnet, hvilket indbefatter artikler, PowerPoint-præsentationer og lign. Desuden vil der blive udleveret undervisningsmateriale.
 
Course Coordinator
Christian Andreasen, can@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333453
 
Attendance Fee
Pris (2007): 11.250 kr
 
Study Board
Study Committee MSN
 
Course Scope
lectures27
theoretical exercises2
practicals2
project work100
preparation31
supervision2
examination1

165