Department of Agricultural Sciences
67 % Department of Food Science 33 % | |||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | Post experience Master´s Programme | ||||||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||||
Course Level | Post experience masters programme Modul 2 på Masteruddannelse i Fødevarekvalitet og -sikkerhed | ||||||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination Some Aid allowed Description of Examination: Ved eksamen fremlægges kort dele af rapporten. Der kan eksamineres i hele rapportarbejdet samt det øvrige pensum. Weight: Mundtlig eksamen: 100% 7-point scale, internal examiner Dates of Exam: 20. juni 2008 22. august 2008 | ||||||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Der skal indleveret en projektrapport | ||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | |||||||||||||||||||
Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||||||
Den studerende vil efter at have bestået dette modul have følgende kompetencer: Viden om og kendskab til: - Miljøbelastninger og råvarer håndteringens indvirken på kvalitet - betydningen af overvågning og kontrol af råvareproduktionen. Forståelse af: - Hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt. Anvendelse af - Udvalgte parametre til analyse af kvalitet. | |||||||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||||||
At give deltagerne indblik i og biologisk forståelse for hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt | |||||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||||
Vegetabilske produkter Modulet omhandler kvalitetsparametre for vegetative produkter herunder bl.a. indholdsstoffer som f.eks. protein, kulhydrat, fedt, smagsstoffer, vitaminer, mineraler, deres sammensætning og næ-ringsværdi og andre faktorer er farve, renhed, udseende, form, konsistens, holdbarhed. I modulet vil produktionsfaktorer, som har betydning for produktkvalitet indgå, herunder sortsvalg, gødskning, pesticidanvendelse, skader som følge af svampe og insektangreb, mekaniske skader, høst, rensning, transport af råvarer samt opbevaringsforhold. Fordele og ulemper ved dyrkning af gensplejsede afgrøder samt risikovurdering vil også blive behandlet. Animalske produkter: Undervisning omhandler produktionssystemer og hvordan ernæring, fodersammensætning, opstald-ningsforhold og andre produktionsfaktorer kan påvirke råvarekvaliteten. I modulet introduceres de metoder man har til at overvåge og kontrollere kvalitetetsparametre i en husdyrproduktion, ligesom kvalitetsanalyser behandles. Modulet indeholder også bioteknologiske metoders anvendelse samt etiske problemstillinger. | |||||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||
Der er 4 undervisningsdage med holdundervisning på Københavns Universitet (KU) og en dag på Danmark Tekniske Universitet (DTU). Undervisningen består af et intensivt forelæsningsprogram samt nogle få praktiske og teoretisk øvelser. Derudover skriver de studerende en projektrapport vedr. et delvist selvvalgt emne. Projektrapporten kan udarbejdes af en gruppe på 2-3 studerende eller individuelt. Emnet skal godkendes af kursuskoordinatoren, som knytter en faglig vejleder til de studerende. | |||||||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||||||
Målet er, at de studerende får en godt kendskab til produktion af en række vigtigt råvare inden for forskellige kategorier (kød, mælk, fisk og planteprodukter). De studerende skal kunne gøre rede for produktions-, transport- og opbevaringsforholds betydning for kvaliteten af råvarene, og hvordan kvalitet måles og optimeres. I projektdelen er det målsætningen, at de studerende fokuserer på en enkel råvarer, og får en dybere kendskab til, hvorledes man sikre en høj kvalitet ved optimering af produktions-,transports- og opbevaringsforhold. | |||||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||||
Litteratur, der indgår i pensum vil være tilgængelig via campusnet, hvilket indbefatter artikler, PowerPoint-præsentationer og lign. Desuden vil der blive udleveret undervisningsmateriale. | |||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||
Christian Andreasen, can@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333453 | |||||||||||||||||||
Attendance Fee | |||||||||||||||||||
Pris (2007): 11.250 kr | |||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||
Study Committee MSN | |||||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||