Fødevareøkonomisk Institut | |||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 2. år til Kandidat 2. år | ||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus Kursus uden for faglig progression. Relevant for alle studieretninger. | ||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig og mundtlig eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: På baggrund af en selvvalgt problemstilling skal de studerende, som gruppe, aflevere en projektrapport, hvor de skal dokumentere den nødvendige forståelse for og anvendelse af stoffet, dets metoder og de deraf opnåede forventede resultater. Denne rapport er udgangspunkt for den individuelle mundtlige eksamen; dog er hele pensummet eksamensstof. Vægtning: Rapporten vægter 33%, og den mundtlige del vægter 67%; der gives en samlet karakter. 13-skala, ekstern censur | ||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Rettidig aflevering af 2 øvelsesopgaver, hvor den sidste samtidig kan være oplæg til eksamensprojektet. | ||||||||||||
Rammer for undervisning | Undervisningen tager afsæt i forelæsninger suppleret med mindre øvelser og egentlig afprøvning i form af eksamensprojektet, der er gruppearbejde. | ||||||||||||
Blokplacering | Blok 1 Ugestruktur: A | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 60 deltagere | ||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||
Grundvidenskab: Der gives grundlæggende viden og opøves færdigheder inden for arbejdet i eller med projekter/projektrelaterede arbejdsopgaver. Teknologi og produktion: Der vises sammenhæng mellem brug af teknologier, værktøjer og disses betydning for at forbedre effektiviteten i arbejdsprocessen. Etik og værdier: Der synliggøres betydningen af, at såvel virksomhedens mål, medarbejdernes egenart og opgavens karakter kan indgå i en meningsfuld helhed. Generelt: De studerende vil derfor efter endt kursus være klædt godt på til sin deltagelse i de næsten uundgåelige projektarbejder inden for alle grene af erhvervslivet. Og i denne forbindelse er det underordnet om der tales om den studerendes rolle som projektdeltager eller -leder. Desuden vil den studerende lære, at projektarbejde har mange paralleller med at arbejde i en basisorganisation, men også mange - og betydelige - forskelle. | |||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende forudsætninger til at indgå aktivt i projektarbejde; et forhold der i dag også betragtes som en konkurrenceparameter for ansættelse. Den studerende skal forstå de markante forskelle, der eksisterer i projektarbejdet i forhold det mere traditionelle arbejde i en basisorganisation. Derfor er kurset også relevant for alle studieretninger, selvom faget er uden en faglig progression; det er ikke interessant i denne forbindelse. | |||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
Emneområderne vil være: - krav til projekters indhold og forløb - interessenter/sponsorer - planlægning og organisering af projekter - projektorganisationens arbejdsformer - kulturens indvirkning - medarbejdernes dobbelte tilhørsforhold - styring af projektaktiviteter i en organisation - tids- og resursestyring - anvendelse af planlægnings- og styringsværktøjer - sammensætning af en projektgruppe - anvendelse af information og kommunikation | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Kurset omfatter en række oversigtsforelæsninger, øvelser og projektarbejde. Øvelserne og projekterne foregår i hold på normalt 4 studerende, undtagelsesvis 5 eller 3. Hvert hold udarbejder to øvelsesopgaver, rettidig afleverede og godkendte, som er forudsætning for indstilling til eksamen. Disse øvelsesopgaver omhandler dele af pensummet, delvist efter gruppernes eget valg, og kan tage afsæt i virkelighedsnære opgaver. Selve eksamenen tager afsæt i en projektrapport som omhandler en teoretisk eller praktisk problemstilling ud fra et selvvalgt emne. Efterfølgende danner projektrapporten grundlag for den mundtlige individuelle eksamen. | |||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
Virksomhedsdrift, 5. eller 6. udgave; Forlag: EFS Projektledelse, 1. udgave; Forlag: EFS Forfatter til begge bøger: Flemming Ettrup Desuden diverse udleverede noter | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Flemming Ettrup, fet@life.ku.dk, Fødevareøkonomisk Institut/FOI´s Studie- og Uddannelseskontor, Tlf: 3528 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||