Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year to MSc. 2 year | ||||||||||
Duration | Half a block | ||||||||||
Credits | 0.5 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||
Examination | Continuous Assessment oral examination All aids allowed Description of Examination: 100% deltagelse i forelæsningerne pass/fail, internal examiner | ||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og teoretiske øvelser. Hvert hold får 4 dage af hver 4 timers forelæsninger og øvelser. | ||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: Udenfor ugestruktur Blok 2 Week Structure: Udenfor ugestruktur Blok 3 Week Structure: Udenfor ugestruktur Blok 4 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||
Grundvidenskab: Viden om produktionsformers betydning i forhold til velfærd, sygdom, opdræt, sygdomsforebyggelse, sygdomsbekæmpelse, kvalitetssikringsprogrammer og zoonoseforebyggelse. Etik og værdier: erhverver sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere fiskesygdomme. | |||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
I kurset opnås viden om moderne produktionsformer for opdrætsfisk. Der lægges vægt på fiskesygdommes biologi med fokus på isolering og identifikation af bakterielle, virale og parasitære patogener hos fisk. Der gives en basal indføring i fiskens anatomi, fysiologi og optimal ernæring, som gør den studerende i stand til at vurdere sundhedsforhold i en akvakulturbesætning. Desuden vil den studerende kunne anvise kontrolforanstaltninger, herunder behandling og forebyggende tiltag. | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Kursets indhold består af en forelæsningsrække over emnerne akvakultur, opdrætsteknik, fiskens anatomi, fiskens fysiologi, fiskeimmunologi og vaccination, fiskens ernæring, parasitære infektioner, bakterielle infektioner, virale infektioner og ernæringsbetingede sygdomme. Der gives i forelæsningerne anvisninger på mulige kontrolmetoder, herunder forebyggelse og behandling. Desuden gennemgås fiskeparasitters levnedsmiddelhygiejniske og zoonotiske betydning. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Forelæsninger og demonstrationer | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
Buchmann, K. & Bresciani, J. (2001) An introduction to parasitic diseases of freshwater trout. DSR-Publishers, Frederiksberg. Poppe, T. (1999) Fiskehelse og Fiskesykdommer. Universitetsforlaget, Oslo, Norge Udleveret materiale. | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Kurt Buchmann, kub@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Virology, Immunology and Fish diseases, Phone: 35332700 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee V | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||