Institute of Food and Resource Economics | |||||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 1 year | ||||||||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||||||||
Course Level | BSc Bachelorkursus for Naturressourcer. JØ-studerende kan ikke deltage, da faget er indeholdt i JØ-uddannelsens grundpakke. | ||||||||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Written Exam in Lecturehall No aid allowed Description of Examination: Skriftlig 4-timers prøve uden hjælpemidler Weight: 100% 13-point scale, internal examiner Dates of Exam: 23 June 2007 | ||||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser | ||||||||||||||||||||
Block Placement | Blok 4 Week Structure: C | ||||||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||||||||
Grundvidenskab: Ved afslutning af kurset skal den studerende have opnået kendskab til økonomiens hovedteorier og metoder. Den studerende får et vist begrænset kendskab til det teknisk-formelle økonomiske begrebsapparat, der er nødvendigt for videregående økonomistudier. Teknologi & produktion: De studerende gives forståelse for, hvilke praktiske problemstillinger økonomien behandler Etik & værdier Forståelse for værdigrundlaget for de økonomiske teorier. | |||||||||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||||||||
Kurset skal giver alle, der har interesse for økonomi, et vist overblik over økonomiens hovedproblemstillinger og metoder, samt give de studerende en række redskaber, der kan bruges som introduktion til fortsatte økonomistudier. | |||||||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||||||
Kurset giver en kort, afrundet introduktion til de økonomiske problemstillinger og metoder, idet der lægges begrænset vægt på at indøve det teknisk-formelle økonomiske begrebsapparat, der er nødvendigt for videregående økonomistudier. Kurset giver en generel introduktion til økonomi, men i det omfang, det er muligt, vil eksempler og illustrationer være hentet fra jordbrugs- og miljøområdet. Mere konkret vil den studerende få kendskab til følgende emner: - den enkelte virksomheds og den enkelte forbrugers beslutninger - prisdannelse for forskellige markeder, navnlig markedsformerne fuldkommen konkurrence og monopol. - Velfærdsøkonomiens grundlag, herunder komplikationer som eksterne effekter og offentlige goder. Mulighederne for at bruge cost-benefit-analyse som beslutningsgrundlag diskuteres. Disse mikroøkonomiske emner udgør hovedparten af kurset, men de studerende præsenteres også for makroøkonomiske problemstillinger, hvor den studerende vil få kendskab til nationalregnskabsteori, arbejdsløshed og inflation, internationale økonomiske relationer samt økonomisk politik. | |||||||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||||
Undervisningen vil bestå af traditionelle forelæsninger, hvor centrale dele af pensum gennemgås, kombineret med en række praktiske og teoretiske øvelser, hvor de enkel- og gruppevis arbejder med udleverede opgavesæt under kyndig vejledning. | |||||||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||||||
Introducerende lærebog i økonomi, f.eks. Nationaløkonomi på dansk, Thomas Alslev Christen m.fl. Den valgte lærebog meddeles i god tid inden semesterstart. | |||||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||||
Niels Kærgård, nik@life.ku.dk, Institute of Food and Resource Economics/International Economics and Policy Division, Phone: 35332264 | |||||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||