Inst. for Produktionsdyr og Heste | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 1. år til Bachelor 3. år | ||||||||||||||
Varighed | En halv blok | ||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Godkendelse af projektrapport der omfatter de centrale aspekter af et produktionsforløb i et erhvervsmæssigt husdyrbrug Vægtning: 100% bestået/ikke bestået, ingen censur | ||||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Mindst 75% af delopgaver løst | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Case-baseret med aktiv deltagelse i operationelle rutiner i husdyrbrug uden for KVL. Rapportskrivning og seminarer. | ||||||||||||||
Blokplacering | Blok 4b Ugestruktur: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||||
Kompetencer opnået inden for grundvidenskab Kendskab til teorier vedrørende husdyrproduktion Kompetencer opnået inden for teknik og produktion Viden om specifikke sammenhænge og metoder indenfor husdyrproduktion og deres praktiske anvendelse i husdyrbesætninger Kompetencer opnået inden for etik og værdier: Er opmærksom på betydningen af produktionsbegrænsninger for gennemførelse af produktion og rådgivning om produktivitet, fødevaresikkerhed, sundhed og velfærd. | |||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Skal give de studerende det kendskab til husdyrbrugernes arbejdsbetingelser, der er nødvendigt for at erkende de praktiske muligheder og begrænsninger for husdyrproduktion, der er nødvendige for at arbejde med de øvrige husdyrkurser. Opnå kendskab til anvendelsen af de grundlæggende redskaber til produktionsovervågning og -planlægning. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
. Studerende uden væsentligt forhåndskendskab til husdyrproduktion i praksis . Bred indsigt i erhvervsmæssigt drevet husdyrbrug med vægt på kvæg- og svineproduktion. . Kendskab til arbejdsrutiner i husdyrbedrifter . Grundlæggende begreber vedrørende dataregistrering og produktionsovervågning og -planlægning. . Økonomi- og miljøforvaltning m.v. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Case-baseret undervisning. Deltagelse i arbejdsrutiner i erhvervsmæssigt drevne husdyrbrug med efterfølgende rapportskrivning og refleksion. Studenterdrevne seminarer fordelt over bachelordelen | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333090 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||