150520 Quality of Primary Products

Details
Department of Agricultural Sciences   70 %
Department of Food Science   30 %
Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOutside schedule
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelPost experience masters programme
 
ExaminationFinal Examination

written examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Eksaminationen består af to elementer: Først fremlægger gruppens medlem(mer) den skrevne opgave. Varighed maksimalt 5 minutter pr. gruppemedlem. Derefter følger en diskussion, som tager udgangspunkt i såvel fremlæggelserne som den skrevne opgave samt pensum. Varighed 10-15 minutter pr. gruppemedlem.

Weight: Samlet vurdering



13-point scale, external examiner

Dates of Exam:
28 June 2007
26 August 2007
 
Requirement For Attending ExamIndlevering af projektrapport
 
Organisation of TeachingUndervisningsperioder: maj - juni 2007. Studiestart 1. maj 2007
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Kompetenceområder
Den studerende vil efter at have bestået eksamen have følgende kompetencer:
- Forståelse af hvordan forskellige kvalitetsbegreber anvendes i praksis
- Forståelse for, hvordan kvaliteten af de væsentligste råvarer kan variere afhængigt af genetisk oprindelse, produktionsmåde, behandling og opbevaring
- Viden om hvilke kvalitetskrav, der stilles til de enkelte råvarer både til brug for fersk konsum og til videre forarbejdning.
- Viden om, hvordan kvaliteten af de vigtigste råvarer kan måles

 
Course Objectives
At give deltagerne indblik i og biologisk forståelse for hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt.
 
Course Contents
Vegetabilske produkter: kurset omhandler vigtige kvalitetsparametre for vegetative produkter, herunder indholdsstoffer (f.eks. protein, kulhydrat, fedt, smagsstoffer, vitaminer, mineraler), farve, renhed, udseende, form, konsistens og holdbarhed. Modulet giver indsigt i, hvordan råvarens kvalitet kan påvirkes på alle niveauer af kæden fra jord til bord: genetisk oprindelse (sortsvalg, GMO), vejrforhold, dyrkningsmetoder (f.eks. gødskning, vanding, pesticidanvendelse), skader som følge af skadevoldere, mekaniske skader, høst, rensning, transport af råvarer samt opbevaringsforhold.
For animalske produkter omhandler kurset betydningen af genetisk oprindelse samt af produktionsforhold som bl.a. ernæring og fodersammensætning, opstaldningsforhold, malkning, slagtning etc. for råvarekvalitet. I modulet introduceres desuden metoder til overvågning og kontrol af kvalitetsparametre i såvel husdyr- som fiskeproduktion, ligesom kvalitetsanalyser behandles.

 
Teaching And Learning Methods
Der afholdes 5 kursusdage (henholdsvis 2 og 3 dage), hvor de studerende undervises af fagspecialister indenfor de overnævnte områder. De studerende vælger et emnet, som har deres særlige interesse indenfor "kvalitet af råvare" og tildeles en projektvejleder. De studerende udarbejder en grupperapport, som fremlægges og forsvares til eksamen.
 
Course Litterature
Litteratur vil blive udleveret ved kurset
 
Course Coordinator
Christian Andreasen, can@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 35333453
 
Attendance Fee
Pris: 11.250 kr. (2007 pris)
 
Study Board
Study Committee for Post Experience Master's Programme
 
Course Scope
lectures20
practicals5
project work220
supervision3
examination1
preparation20

269