Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year to MSc. 2 year | ||||||||||
Duration | Four blocks | ||||||||||
Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||
Examination | Final Examination written examination Practical Examination All aids allowed Description of Examination: Praktisk skriftlig eksamen. pass/fail, external examiner | ||||||||||
Organisation of Teaching | Se specialplan fra instituttet på CampusNet. Kurset udbydes sidste gang i efteråret 2006 som led i overflytningsordningen (V10 og V11). undervisning i 2 uger (9 dage) på V10 eller V11. Undervisningen foregår på Slageriskolen i Roskilde. | ||||||||||
Block Placement | Blok 1 Blok 2 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Mandatory Prerequisites | 103611 103700 103528 103623 Almindelig patologi, Infektionsmikrobiologi, Fødevare- og miljøhygiejne samt fiskesygdomme og Speciel patologi | ||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||
Der skal ikke beskrives kompetencemål. | |||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
Undervisningen omfatter praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, som fastlagt i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris gældende lovgivning på området. Formålet er at opnå færdigheder og indsigt i praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, hvilket betinges af, at den studerende har bestået de under forudsætninger nævnte fag før kursus påbegyndes. Den studerende vil herefter kunne indgå i veterinærkontrollens arbejde, såvel på de private, som på de eksportautoriserede virksomheder. | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol indøves på slagtegangen (svin/kreatur), ved brug af patologiske/anatomiske præparater samt ved udvidede undersøgelser (efterkontrol), og der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvikrsomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Særlige forhold: Fra Slagteriskolen i Roskilde er modtaget meddelelse om, at i h.t. Veterinærdirektoratets bekendtgørelse nr. 317 af 10. juni 1993 skal alle, som håndterer fersk kød, dvs. også deltagere ved kurset i praktisk kødkontrol, underkastes en helbredskontrol med henblik på udstedelse af en helbredsattest. Blanket til helbredsattest kan hentes i Studieforvaltningen. Helbredsattesten kan uden udgift udstedes af KVLs læge, Bülowsvej 2 C, tlf. 3322 8071. Attesten skal efterfølgende afleveres til Skoleslagteriet i Roskilde på 1. mødedag. | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
Der udleveres kursusmateriale ved kursets start. | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee V | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||