| Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||||||
| Earliest Possible Year | MSc. 2 year | ||||||||||||||
| Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
| Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||||||
| Course Level | MSc | ||||||||||||||
| Examination | Final Examination written examination Practical Examination No aid allowed Description of Examination: Godkendelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP-rapport. Beståelse af kødkontroleksamen (praktisk/skriftlig eksamen). Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt. Weight: Vægtes lige pass/fail, external examiner | ||||||||||||||
| Organisation of Teaching | Kurset er hovedsageligt et praktiskt kursus, der foregår på Slagteriskolen i Roskilde | ||||||||||||||
| Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur, To uger (ni dage) på kandidatår 2 (blok 3 eller 4) eller kandidatår 3 (blok 1 eller 2). | ||||||||||||||
| Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
| Mandatory Prerequisites | Temakursus: Klinik og Patologi - de kurser der indgår i dette temakursus | ||||||||||||||
| Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
| Grundvidenskab: Kendskab til praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området. Teknologi og produktion: Anvendelse af principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn. | |||||||||||||||
| Course Objectives | |||||||||||||||
| Undervisningen omfatter praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området. Formålet er at opnå færdigheder og indsigt i praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, hvilket betinges af, at den studerende har bestået de under forudsætninger nævnte fag før kursus påbegyndes. Den studerende vil herefter kunne indgå i veterinærkontrollens arbejde, såvel på de private, som på de eksportautoriserede virksomheder. | |||||||||||||||
| Course Contents | |||||||||||||||
| Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet. | |||||||||||||||
| Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
| Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: I henhold til Veterinærdirektoratets bekendtgørelse nr. 317 af 10. juni 1993 skal alle, som håndterer fersk kød, dvs. også deltagere ved kurset i praktisk kødkontrol, underkastes en helbredskontrol med henblik på udstedelse af en helbredsattest. Blanket til helbredsattest kan hentes i Studieforvaltningen. Helbredsattesten kan uden udgift udstedes af KVLs læge Bolette Balslev, Bülowsvej 2 C, tlf. 3322 8071. Attesten skal efterfølgende afleveres til Skoleslagteriet i Roskilde på 1. mødedag. | |||||||||||||||
| Course Litterature | |||||||||||||||
| Der udleveres kursusmateriale ved kursus start | |||||||||||||||
| Course Coordinator | |||||||||||||||
| Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770 | |||||||||||||||
| Study Board | |||||||||||||||
| Study Committee V | |||||||||||||||
| Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||