300041 Meat inspection and hygienic control

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearMSc. 2 year
DurationOutside schedule
 
Credits3 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination

Practical Examination


No aid allowed

Description of Examination: Godkendelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP-rapport. Beståelse af kødkontroleksamen (praktisk/skriftlig eksamen). Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt.

Weight: Vægtes lige



pass/fail, external examiner
 
Organisation of TeachingKurset er hovedsageligt et praktiskt kursus, der foregår på Slagteriskolen i Roskilde
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur, To uger (ni dage) på kandidatår 2 (blok 3 eller 4) eller kandidatår 3 (blok 1 eller 2).
 
Teaching LanguageDanish
 
Mandatory PrerequisitesTemakursus: Klinik og Patologi - de kurser der indgår i dette temakursus
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
Kendskab til praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området.

Teknologi og produktion:
Anvendelse af principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn.
 
Course Objectives
Undervisningen omfatter praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området.
Formålet er at opnå færdigheder og indsigt i praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, hvilket betinges af, at den studerende har bestået de under forudsætninger nævnte fag før kursus påbegyndes. Den studerende vil herefter kunne indgå i veterinærkontrollens arbejde, såvel på de private, som på de eksportautoriserede virksomheder.
 
Course Contents
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås.
Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet.
Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol.
Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: I henhold til Veterinærdirektoratets bekendtgørelse nr. 317 af 10. juni 1993 skal alle, som håndterer fersk kød, dvs. også deltagere ved kurset i praktisk kødkontrol, underkastes en helbredskontrol med henblik på udstedelse af en helbredsattest. Blanket til helbredsattest kan hentes i Studieforvaltningen. Helbredsattesten kan uden udgift udstedes af KVLs læge Bolette Balslev, Bülowsvej 2 C, tlf. 3322 8071. Attesten skal efterfølgende afleveres til Skoleslagteriet i Roskilde på 1. mødedag.
 
Course Litterature
Der udleveres kursusmateriale ved kursus start
 
Course Coordinator
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures22
practicals29
examination1
project work10
preparation20

82