300007 Microbial Food Safety

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

No aid allowed

Description of Examination: 2 timers skriftlig eksamen, med fokus på væsentlig paratviden.

13-point scale, external examiner

Dates of Exam:
26 January 2006
 
Requirement For Attending ExamBeståelse af øvelsesrapporter
 
Organisation of TeachingForelæsninger og øvelser se særlig plan. i 2005: Bachelor 3. år blok 2 i 2006: Bachelor 3. år blok 1
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
Kendskab til kvalitetsstyring, risikovurdering, kontrolsystemets organisation samt de principper der ligger til grund for kødkontrollen.

Forståelse for forekomst, transmission og overlevelse af de vigtigste smitstoffer i produktionsmiljøer og fødevarer.

Teknologi og produktion:
Anvendelse af mikrobiologiske analyser af fødevarer, herunder vurdere den kvalitets- og sundhedsmæssige betydning af forekomst af mikroorganismer i fødevarer.

Anvede bakteriologisk kødkontrol og vurdere resultater.

Etik og værdier
Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om mikrobiel fødevaresikkerhed.
 
Course Objectives
Kurset skal på basis af kædebetragtninger fra jord til bord give de studerende en forståelse for veterinærens betydning for mikrobiel fødevaresikkerhed.
 
Course Contents
De studerende får kendskab til forekomst, transmission og overlevelse af de vigtigste smitstoffer i produktionsmiljøer og fødevarer samt for mikroorganismer, der påvirker kvaliteten af fødevarer.

Endvidere får de studerende kendskab til egenkontrol og kvalitetsstyring og betydningen af risikovurdering samt organiseringen af kontrolsystemet samt principper, der ligger til grund for kødkontrollen.

De studerende skal kunne foretage mikrobiologiske undersøgelser af fødevarer, herunder vurdering af kvalitet og den sundhedsmæssige betydning af forekomsten af patogene mikroorganismer. De studerende skal kunne foretager bakteriologisk kødkontrol.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, cases, øvelser og ekskursion.
 
Course Litterature
Food Microbiology: Adams, M.R. & Moss, M.O. The Royal Society of Chemestry, 2000.

Øvelsesvejledning
 
Course Coordinator
Hanne Ingmer, hi@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332773
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
practicals46
lectures37
examination4
preparation78

165