290015 EU Law - Environment, Food and Agriculture

Details
Institute of Food and Resource Economics
Earliest Possible YearBSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Eksamen vil være baseret på et mindre skriftligt projekt (synops) med mundtlig eksamination.

Weight: Den skriftlige og mundtlige præstation bedømmes samlet (100 procent).



13-point scale, external examiner
 
Organisation of TeachingKURSET UDBYDES FØRSTE GANG I STUDIEÅRET 2006/07. Undervisningen vil veksle mellem forelæsninger, øvelser og fremlæggelser fra de studerende
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: B
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesMiljø- og planlovgivning
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab

De studerende skal på det grundvidenskabelige område opnå viden om og forståelse for EU-retlige problemstillinger.

Teknologi & produktion

På det anvendelsesorienterede område skal de studerende bibringes forståelse for håndtering og løsning af sager, der angår EU-retten, f.eks. i hvilket omfang national lovgivning/administration kan have karakter af ulovlige handelsrestriktioner. Desuden skal sikres en forståelse for EU-retten og dens stadigt stigende betydning for den nationale lovgivning og administration.

Etik & værdier

På det værdibaserede område skal de studerende kunne diskutere EU-rettens principper og værdigrundlag.
 
Course Objectives
Kurset sigter mod at give de studerende indsigt i EU-retten - herunder sammenhængen mellem national, EU og international lovgivning. Kendskab til EU-retten vil give de studerende et godt grundlag for efterfølgende at kunne varetage arbejdsopgaver såvel inden for den offentlige forvaltning som i erhvervs- og interesseorganisationer. Kurset retter sig bredt mod forskellige studieretninger, herunder også levnedsmiddel- og veterinæruddannelserne.
 
Course Contents
Kurset vil give en indføring i såvel den generelle EU-ret som den materielle EU-ret. Den generelle EU-ret omfatter bl.a. reglerne om kompetencefordelingen mellem EU og medlemsstaterne, om EU's institutioner og deres kompetencer, om lovgivningsprocedurer og om retsreglers retsvirkning. Forholdet mellem EU-systemet og WTO-systemet vil også blive berørt. Den materielle EU-ret omfatter de grundlæggende spilleregler vedrørende fri bevægelighed for bl.a. varer (handelsrestriktioner), konkurrence, statsstøtte mv. samt den mere detaljerede EU-lovgivning inden for særlige områder, bl.a. miljø, fødevarer og landbrug. Gennem udarbejdelse af et mindre skriftligt projekt(synops) får de studerende mulighed for at specialisere sig inden for disse emner.

 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen vil blive bygget op omkring introducerende forelæsninger vedrørende ovennævnte emner, hvor lovgivningen præsenteres og efterfølgende eksemplificeres gennem cases og/eller mindre opgaver. Endvidere forventes der at være mundtlig fremlæggelse fra de studerende af de valgte problemstillinger. Der skal udarbejdes et mindre skriftligt projekt (synops) om den valgte problemstilling.
 
Course Litterature
Oplyses ved kursusstart
 
Course Coordinator
Helle Tegner Anker, hta@life.ku.dk, Institute of Food and Resource Economics/Consumption, Health and Ethics Division, Phone: 35332321
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures30
theoretical exercises40
preparation95
project work40
examination1

206