270018 Life cycle nutrition

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Lige dele rapport og mundtlig prøve (fremlæggelse og spørgsmål)

Weight: 50/50%



13-point scale, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger og teoretiske øvelser, gruppebaseret projektarbejde med rapportskrivning
 
Block PlacementBlok 3
Week Structure: A
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab: Kende og forstå grundlæggende principper for vækst og degeneration. Forstå og vurdere næringsstoffers betydning for vækst og degeneration. Kende og forstå udvalgte ernæringsrelaterede sygdomme i forskellige livsfaser.
Anvendt videnskab: Kende og forstå målemetoder til vurdering af ernæringsstatus i forskellige livsfaser. Kende ernæringsbehovet og næringsstofanbefalinger i forskellige livsfaser. Anvende principperne til udregning af ernæringsbehov hos personer i forskellige livsfaser. Kende dyremodeller til afklaring af ernæringsbehov hos mennesker i forskellige livsfaser.
 
Course Objectives
At undervise de studerende i ernæringens betydning under vækst og degeneration i de forskellige livsfaser fra konception til alderdom, at give dem en grundlæggende forståelse, som sætter dem i stand til at vurder og forstå konkrete ernæringsrelaterede problemstillinger under vækst og degeneration.
 
Course Contents
Kursets fokus er ernæringsbehov i forskellige livsfaser med hovedvægten på ernærings betydning under vækst.
Med udgangspunkt i en basal forståelse af forskellige organers funktioner i kroppen (ernæringsfysiologi) afholdes forelæsninger og øvelser indenfor følgende emner: 1) ernæring og fertilitet, 2) ernæring og graviditet, 3) ernæring og fosterudvikling, 4) ernæring og vækst (vækst, spædbarnets ernæring, ernæring i barndom og ungdom), 5) ernæring og degeneration (degenerationsprocesser, ernæring i alderdommen). I forskellige livsfaser kan der udvælges særlige relevante væv og organer i kroppen med henblik på at oplyse deres akutte eller mere langvarige reaktioner på sub-optimal ernæring. Et af disse organer vil være knogler med vægt på ernæringens betydning for knoglevækst og senere demineralisering og dermed risikoen for osteoporose m.m. Kurset vil give en basal indsigt i anvendelsen af dyremodeller i human ernæringsforskning.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset baseres på emneområder med sammenhængende "blokke" af forelæsninger og gruppeøvelser med litteraturgennemgang og udarbejdelse af skriftlige delrapporter indenfor de udvalgte emner. Disse delrapporter samles ved kursets afslutning til én rapport som sammen med en mundtlig fremstilling danner grundlaget for bedømmelsen af de studerende.
 
Course Litterature
Ved kursets start er det muligt at købe et kursuskompendium.
 
Course Coordinator
Christian Mølgaard, cm@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Paediatric Nutrition and International Nutrition, Phone: 35332516
Per Torp Sangild, psa@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Clinical Nutrition, Phone: 35332698
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures32
theoretical exercises32
preparation70
project work62
examination10

206