270010 Public Health and Nutrition

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible YearMSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination and oral examination

Portfolio Examination


All aids allowed

Description of Examination: Mundtlig eksamen. I grupper planlægges en sundhedsintervention, der fremlægges til eksamen med udgang i skriftlig synopsis.

Weight: 50% skriftlig og 50% mundtlig del



13-point scale, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamAflevering og mundtlig fremlæggelse af gruppearbejder.
 
Organisation of TeachingForelæsninger, seminarer, gruppearbejder
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: B
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesKostindtag og ernæringsfysiologi, Kost og sygdomsforebyggelse
 
Restrictions60 LSN besluttede den 13/6 2005 at kurset i efteråret 2005 kun vil blive tilbudt til studerende på kandidatuddannelsen - på human ernæring eller kandidatuddannelsen på klinisk ernæring. Der er ikke mulighed for deltagelse for andre studerende
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab: Viden om arbejdsområder og metoder indenfor folkesundheden med særligt henblik på ernæringsområdet. Det er en del af følgende punkt under den samlede uddannelseskompetence: Viden om centrale, sociale og kulturelle sammenhænge, der præger menneskers forhold til mad. Anvendelsesorienteret kompetencer: Tilrettelægge forebyggelsesindsatser, herunder identifikation af målgrupper, fastlægge indsatsniveauer, udvikle virkemidler og planlægge evalueringer. Dette er en af uddannelsens kompetencer, der dækkes i dette kursus. Desuden vil kurset dække en del af følgende af uddannelsens kompetencer. Vurdere samfundsvidenskabelige undersøgelsesdesign og metoder i forhold til specifikke fødevareernæringsrelaterede problemstillinger. Identificere sundhedsområdets aktører og deres ansvarsfordeling i Danmark. Etik og værdier: Reflektere over interesser forbundet med forskellige aktørers ernærings- og fødevarepolitik samt ernæringsopløsning.
 
Course Objectives
At tilegne sig grundbegreber indenfor folkesundhedsområdet.
At opbygge kendskab og evne til at vurdere ernærings- og fødevarepolitikker, såvel i privat som offentligt regi; herunder at identificere aktører, interesser og ansvarsfordeling.
At kunne planlægge og evaluere sundhedsinterventioner på ernærings- og fødevareområdet; herunder at kunne opstille målsætninger, vælge midler og instrumenter, planlægge et forløb og planlægge evaluering af forløb og resultat.


 
Course Contents
Der undervises i grundbegreber og teori indenfor folkesundhed, epidemiologi og planlægning af sundhedsinterventioner. Eksempler på sundhedsinterventioner indenfor ernæringsområdet præsenteres og diskuteres. En række danske aktører indenfor sundhedsfremme og forebyggende ernæring fremlægger konkrete erfaringer og cases.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset er en kombination af forelæsninger, gruppearbejde med case reports, seminarer og projektarbejde. Første halvdel af kursusperioden indeholder forelæsninger om teorien bag ernæringsinterventioner med udgangspunkt i "intervention mapping" konceptet. Aktører på ernæringsområdet og aktuelle ernæringspolitikker undersøges af de studerende i gruppearbejder og fremlægges i plenum. En selvstændigt valgt sundhedsintervention planlægges i grupper og fremlægges til eksamen med udgangspunkt i en skriftlig synopsis.
 
Course Litterature
Pensum er under revidering og meddeles senere
 
Course Coordinator
Kim Fleischer Michaelsen, kfm@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Paediatric Nutrition and International Nutrition, Phone: 35332495
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures30
theoretical exercises40
preparation71
examination15
project work50

206