103533 Poultry Diseases

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearMSc. 1 year
DurationTwo blocks
 
Credits3 (ECTS)
Course LevelMSc
SNV har den 28/9 2005 besluttet at kurset ikke er oobligatorisk forudsætning for at gå til eksamen
 
ExaminationFinal Examination

oral examination

Practical Examination


No aid allowed

Description of Examination: En praktisk mundtlig eksamen

pass/fail, external examiner
 
Organisation of TeachingSe specialplan fra instituttet på campusnet Kurset udbydes kun i efteråret 2005 som led i overflytningsordningen (V9).
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur

Blok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Mandatory Prerequisites103623 
103623 Speciel patologi
 
Areas of Competence the Course Will Address
Der skal ikke beskrives kompetence mål.
 
Course Objectives
Kurset er grundlagsskabende for undervisning i og udøvelse af kødkontrol og ante mortem tjeneste. Det er endvidere kompetencegivende i forhold til væsentlige liberale og obligatoriske arbejdsopgaver for praktiserende dyrlæger.
Målet er aktuel viden og forståelse inden for fagets delområder med henblik på problemformulering og analyse og efterfølgende opstilling, vurdering og implementering af optimerede løsningsmodeller.
 
Course Contents
Undervisningen omfatter produktionens infrastruktur, relevant lovgivning, miljø- og ernæringsbetingede sygdomme, infektionssygdomme og organlidelser hos erhvervsfjerkræ, herunder høns, kalkuner, ænder og gæs. Bekæmpelses- og forebyggelsesstrategier, implementering og kontrol af biosecurity og kvalitetsstyring samt praktisk indøvelse af sektionsteknik, prøveudtagning, problemløsning og vejledning i rådgivning.
Der tages udgangspunkt i forhold, der afspejler væsentlige arbejdsopgaver for dyrlæger.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen omfatter grundlagsskabende forelæsninger og efterfølgende praktiske øvelser, hvor mindre hold indøver sektionsteknik og prøveudtagning ud fra realistiske anamneser. På baggrund af anamnese og objektive fund opstilles løsningsmodeller, der vurderes og skitseres implementeret. Dette omfatter også kødkontrolmæssige aspekter. Et positivt samspil forudsætter aktuel viden og forståelse inden for de grundlæggende fag. Kurset afvikles for 1 hold ad gangen (formiddag).
 
Course Litterature
F.Jordan, M.Pattison, D.Alexandra, T.Faragher: Poultry Diseases, 5th edition, 2001
B.W.Calnek et al.: Diseases of Poultry, 10th edition, 1997
C.J.Randall: A Colour Atlas of Diseases and Disorders of the Domestic Fowl and Turkey, 2nd edition, Wolfe Publishing Ltd, London, 1991
C.J.Randall and R.L.Reece: Colour Atlas of Avian Histopathology, 1996
D.E.Swayne et al.: A Laboratory Manual for the Isolation and Identification
of Avian Pathogens, 4th Ed., 1998.
A.A.A.P., Univ. Pennsylvania
 
Course Coordinator
Magne Bisgaard, mbi@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332718
Jens Peter Christensen, jpc@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332748
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures21
practicals30
preparation39

90