Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year | ||||||||||
Duration | Two blocks | ||||||||||
Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | MSc SNV har den 28/9 2005 besluttet at kurset ikke er oobligatorisk forudsætning for at gå til eksamen | ||||||||||
Examination | Final Examination oral examination Practical Examination No aid allowed Description of Examination: En praktisk mundtlig eksamen pass/fail, external examiner | ||||||||||
Organisation of Teaching | Se specialplan fra instituttet på campusnet Kurset udbydes kun i efteråret 2005 som led i overflytningsordningen (V9). | ||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: Udenfor ugestruktur Blok 2 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Mandatory Prerequisites | 103623 103623 Speciel patologi | ||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||
Der skal ikke beskrives kompetence mål. | |||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
Kurset er grundlagsskabende for undervisning i og udøvelse af kødkontrol og ante mortem tjeneste. Det er endvidere kompetencegivende i forhold til væsentlige liberale og obligatoriske arbejdsopgaver for praktiserende dyrlæger. Målet er aktuel viden og forståelse inden for fagets delområder med henblik på problemformulering og analyse og efterfølgende opstilling, vurdering og implementering af optimerede løsningsmodeller. | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Undervisningen omfatter produktionens infrastruktur, relevant lovgivning, miljø- og ernæringsbetingede sygdomme, infektionssygdomme og organlidelser hos erhvervsfjerkræ, herunder høns, kalkuner, ænder og gæs. Bekæmpelses- og forebyggelsesstrategier, implementering og kontrol af biosecurity og kvalitetsstyring samt praktisk indøvelse af sektionsteknik, prøveudtagning, problemløsning og vejledning i rådgivning. Der tages udgangspunkt i forhold, der afspejler væsentlige arbejdsopgaver for dyrlæger. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Undervisningen omfatter grundlagsskabende forelæsninger og efterfølgende praktiske øvelser, hvor mindre hold indøver sektionsteknik og prøveudtagning ud fra realistiske anamneser. På baggrund af anamnese og objektive fund opstilles løsningsmodeller, der vurderes og skitseres implementeret. Dette omfatter også kødkontrolmæssige aspekter. Et positivt samspil forudsætter aktuel viden og forståelse inden for de grundlæggende fag. Kurset afvikles for 1 hold ad gangen (formiddag). | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
F.Jordan, M.Pattison, D.Alexandra, T.Faragher: Poultry Diseases, 5th edition, 2001 B.W.Calnek et al.: Diseases of Poultry, 10th edition, 1997 C.J.Randall: A Colour Atlas of Diseases and Disorders of the Domestic Fowl and Turkey, 2nd edition, Wolfe Publishing Ltd, London, 1991 C.J.Randall and R.L.Reece: Colour Atlas of Avian Histopathology, 1996 D.E.Swayne et al.: A Laboratory Manual for the Isolation and Identification of Avian Pathogens, 4th Ed., 1998. A.A.A.P., Univ. Pennsylvania | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Magne Bisgaard, mbi@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332718 Jens Peter Christensen, jpc@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332748 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee V | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||