103533 Fjerkræsygdomme

Detaljer
Inst. for Veterinær Patobiologi
Tidligst mulig placeringKandidat 1.år
VarighedTo blokke
 
Pointværdi3 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
SNV har den 28/9 2005 besluttet at kurset ikke er oobligatorisk forudsætning for at gå til eksamen
 
EksamenSluteksamen

mundtlig eksamen

Praktisk eksamen


uden hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: En praktisk mundtlig eksamen

bestået/ikke bestået, ekstern censur
 
Rammer for undervisningSe specialplan fra instituttet på campusnet Kurset udbydes kun i efteråret 2005 som led i overflytningsordningen (V9).
 
BlokplaceringBlok 1
Ugestruktur: Udenfor ugestruktur

Blok 2
Ugestruktur: Udenfor ugestruktur
 
UndervisningssprogDansk
 
Obligatoriske forudsætninger103623 
103623 Speciel patologi
 
Kompetenceområder
Der skal ikke beskrives kompetence mål.
 
Kursets målsætning
Kurset er grundlagsskabende for undervisning i og udøvelse af kødkontrol og ante mortem tjeneste. Det er endvidere kompetencegivende i forhold til væsentlige liberale og obligatoriske arbejdsopgaver for praktiserende dyrlæger.
Målet er aktuel viden og forståelse inden for fagets delområder med henblik på problemformulering og analyse og efterfølgende opstilling, vurdering og implementering af optimerede løsningsmodeller.
 
Kursusindhold
Undervisningen omfatter produktionens infrastruktur, relevant lovgivning, miljø- og ernæringsbetingede sygdomme, infektionssygdomme og organlidelser hos erhvervsfjerkræ, herunder høns, kalkuner, ænder og gæs. Bekæmpelses- og forebyggelsesstrategier, implementering og kontrol af biosecurity og kvalitetsstyring samt praktisk indøvelse af sektionsteknik, prøveudtagning, problemløsning og vejledning i rådgivning.
Der tages udgangspunkt i forhold, der afspejler væsentlige arbejdsopgaver for dyrlæger.
 
Undervisningsform
Undervisningen omfatter grundlagsskabende forelæsninger og efterfølgende praktiske øvelser, hvor mindre hold indøver sektionsteknik og prøveudtagning ud fra realistiske anamneser. På baggrund af anamnese og objektive fund opstilles løsningsmodeller, der vurderes og skitseres implementeret. Dette omfatter også kødkontrolmæssige aspekter. Et positivt samspil forudsætter aktuel viden og forståelse inden for de grundlæggende fag. Kurset afvikles for 1 hold ad gangen (formiddag).
 
Litteraturhenvisninger
F.Jordan, M.Pattison, D.Alexandra, T.Faragher: Poultry Diseases, 5th edition, 2001
B.W.Calnek et al.: Diseases of Poultry, 10th edition, 1997
C.J.Randall: A Colour Atlas of Diseases and Disorders of the Domestic Fowl and Turkey, 2nd edition, Wolfe Publishing Ltd, London, 1991
C.J.Randall and R.L.Reece: Colour Atlas of Avian Histopathology, 1996
D.E.Swayne et al.: A Laboratory Manual for the Isolation and Identification
of Avian Pathogens, 4th Ed., 1998.
A.A.A.P., Univ. Pennsylvania
 
Kursusansvarlig
Magne Bisgaard, mbi@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332718
Jens Peter Christensen, jpc@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332748
 
Studienævn
Studienævn V
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger21
praktiske øvelser30
forberedelse39

90