| Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
| Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
| Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||
| Rammer for undervisning | 3 ugers kursus | ||||||||||||
| Blokplacering | 3-ugers kursus januar | ||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
| Obligatoriske forudsætninger | 073141 Sygdomslære og ernæringsfysiologi ved sygdom | ||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | Kun studerende i Klinisk Ernæring, der har gennemført kursus 073141 Sygdomslære og ernæringsfysiologi ved sygdom | ||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||
| At de studerende bliver i stand til at kunne planlægge, gennemføre og vurdere kost- og ernæringsstatus hos syge herunder de almindelige principper for screening. Som grundlag skal kendes patofysiologiske og immunologiske ændringer ved sygdom, underernæring og traume. | |||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||
| Kurset omfatter principper for tilrettelæggelse af screening for fejlernæring, herunder underernæring. Screening af et antal patienter. Instruktion ved klinisk diætist. Følge en læge på stuegang til patienter med ernæringsproblemer. | |||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||
| Kurset er en kombination af forelæsninger, gruppearbejde, plenumdiskussioner og praktikophold ved sygehus eller universitetshospital | |||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
| Oplyses ved kursusstart. | |||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||
| Jens Kondrup, jeko@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332491 | |||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||