| Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||
| Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||||
| Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||||
| Rammer for undervisning | 3-ugers kursus (juni) | ||||||||||||||||
| Blokplacering | 3-ugerskursus juni | ||||||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
| Anbefalede forudsætninger | 076711 Levnedsmiddelkemi 071213 071214 27711 DTU kursus | ||||||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||||||
| Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende viden om emballering af levnedsmidler, herunder forståelse for samspil mellem emballage, emballeringsmetode og det emballerede levnedsmiddel. | |||||||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||||||
| Kurset vil omhandle: Emballager fremstillet af papir/pap, metaller, glas og plast- og biopolymerer; fremstilling af plast; permeabilitet samt optiske og mekaniske egenskaber af plastpolymerer; migration af plastpolymerer; tryk på emballage; nedbrydningsreaktioner i og holdbarhed af levnedsmidler; vakuum pakning; modificeret atmosfære pakning, sous vide teknologi, aktiv emballering og spiselig film; pakning af forskellige levnedsmiddeltyper (kød, fisk, mælk, cerealier m.v.); sikkerhedsmæssige og lovgivningsmæssige aspekter af pakning; emballage som salgsparameter. | |||||||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||||||
| Kurset omfatter en række oversigtsforelæsninger, teoretiske opgaver, projektarbejde samt ekskursion. Projekterne foregår i hold af 3-4 personer. Hvert hold udarbejder en rapport med besvarelse af en teoretisk opgave. Rapporten danner grundlag for den mundtlige eksamen. | |||||||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||
| Kompendium og udleveret materiale | |||||||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
| Jens Kristian Stenbæk Møller, jemo@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekemi, Tlf: 35283290 | |||||||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||