| Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
| Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
| Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: | ||||||||||||
| Rammer for undervisning | Forelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge | ||||||||||||
| Blokplacering | F5, forår Fredag 13-15 | ||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
| Anbefalede forudsætninger | 076319 Makronæringsstoffer 076341 Mikronæringsstoffer | ||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||
| At gøre de studerende bekendte med de kostrelaterede årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet. Efter kurset vil den studerende være i stand til at: - redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese - diskutere kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme - redegøre for de væsentligste ernæringsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan | |||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||
| Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Overvægt og fedme; Kost og hjertekarsygdomme; Antioxidanter; Cancer; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases. | |||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||
| Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser. | |||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
| Shils ME, Olson JA, Shike M, Ross AC (1999). Modern Nutrition in Health and Disease. Williams & Wilkins, 9th ed., ISBN0-683-30769-X | |||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||
| Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332504 Klaus Bukhave, klb@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Børneernæring og International Ernærin, Tlf: 3528 | |||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||