| Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||
| Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||||
| Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: Løbende evaluering af øvelsesrapporter | ||||||||||||||||
| Rammer for undervisning | Forelæsninger/holdundervisning: 1/2 skemamodul pr. uge Praktiske/teoretiske øvelser: 4 timer ugentligt | ||||||||||||||||
| Blokplacering | E3, efterår I E3 forelæses kun mandag. Øvelser mandag 13-17 | ||||||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
| Anbefalede forudsætninger | 035218 Biokemi 010611 Statistisk grundkursus Human fysiologi, Biokemi og Statistisk grundkursus svarende til Levnedsmiddelbacheloruddannelsen. | ||||||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||||||
| At give en dybtgående viden om makronæringsstoffernes fordøjelse, omsætning og regulering.Efter gennemførsel af kurset skal den studerende være i stand til at: 1) beskrive fordøjelse og absorption af energigivende næringsstoffer samt væsentlige faktorer, der påvirker fordøjelse og absorption; 2) redegøre for omsætning og regulering af omsætning af de energigivende næringsstoffer i organismen under normale fysiologiske forhold; 3) forstå målemetoder til bestemmelse af makronæringsstofomsætning. | |||||||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||||||
| Først gennemgås den grundlæggende anatomiske ernæringsfysiologi. De 4 makronæringsstoffer gennemgås i relation til klassifikation, energiindhold, absorption, metabolisering, lagring og specielle biologiske effekter. Endvidere belyses regulering af makronæringsstoffernes mobilisering i kroppens forbrænding i hvile og under fysisk aktivitet samt mekanismer for opretholdelse af væske-, makronæringsstof- og energibalance. Metoder til måling af energi- og substratomsætning gennemgås både i en teoretisk gennemgang og praktiske øvelser. | |||||||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||||||
| Kurset består af en kombination af forelæsninger, gæsteforelæsninger, praktiske og teoretiske øvelser. | |||||||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||
| Undervisningsmaterialet vil bestå af kapitler fra relevante fagbøger og aktuelle artikler fra videnskabelige tidsskrifter. | |||||||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
| Error. Person Not Found Lotte Lauritzen, ll@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Sygdomsforebyggende ernæring, Tlf: 35332508 | |||||||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||