075818 Yeasts and Moulds in Foods and Beverages

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationpractical-oral examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:

Skriftlig rapport udarbejdes
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 modul pr. uge Øvelser: 2 x 4 timer ugentligt Teoriundervisning foregår på KVL Øvelsesundervisning foregår på KVL og DTU Kurset udbydes i lige år på KVL (075818) og ulige år på DTU (27752)
 
Block PlacementE3, efterår
Mandag og torsdag

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites071213 
071214 
Ovennævnte kurser kan erstattes med følgende kurser på DTU: 24102 og 30001
 
RestrictionsMax. 20
 
Course Objectives
At give de studerende indsigt og praktiske færdigheder i bestemmelse af taksonomiske, teknologiske og toksikologiske egenskaber hos gær-og skimmelsvampe af betydning for levneds- og nydelsesmiddelindustrien.
 
Course Contents
Kurset omhandler gær- og skimmelsvampe, som dels anvendes positivt til fermentering og dels er negative, dvs. kvalitetsødelæggende for levneds-og nydelsesmidler. Følgende egenskaber hos mikroorganismerne vil blive behandlet: Cytologi, mikro-og makromorfologi, differentiering, primære og sekundære metabolitter inklusive aromadannelse, vækst og resistens, samt teknologiske egenskaber. Endvidere indgår mikrobiel økologi og taksonomi, samt traditionelle og moderne identifikations- og analysemetoder. Der gives eksempler på praktiske anvendelser i industrien og kvalitetsødelæggelser forårsaget af gær- og skimmelsvampe, herunder bl.a. dannelse af mykotoksiner.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, øvelser samt forberedende arbejde
 
Course Litterature
Introduction to Food-borne Fungi, CBS, Baarn, 1995

Yeast. Physiology and Biotechnology.Wiley and Sons Ltd., West Sussex, England, pp 350,1998

Videnskabelige publikationer og noter
 
Course Coordinator
Lene Jespersen, lj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333230
Ulf Thrane, ut@biocentrum.dtu.dk, Department of Food Science, Phone: 45252630
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
practicals112
preparation146
examination60

360