Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | 9 | ||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: Gruppebaseret skriftlig opgave. | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: ½ skemamodul pr. uge. Kun torsdag. Øvelser: 3 timer pr. uge | ||||||||||||||
Blokplacering | E6, efterår Torsdag 13-16 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076371 Kostrelaterede sygdomme 073112 Ernæringsterapi, diætetik og profylakse | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Efter endt kursus skal de studerende kunne beskrive, analysere og vurdere psykologiske faktorer, der påvirker kostvaner, kostvalg samt den enkelte patients evne til at foretage kostomlægning. Endvidere skal den studerende udvikle evne til at planlægge og gennemføre et vejledningsforløb vedrørende kostomlægning med udgangspunkt i adfærdsterapeutiske principper. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Teorier for ernæringsoplysning samt metoder og analyse af metoder for ernæringsoplysning til forskellige modtagegrupper. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Kurset strækker sig over en 14 ugers periode med forelæsninger, seminarer, plenumdiskussioner og øvelser. Kurset er en kombination af forelæsninger, teoretiske øvelser og projektrapporter. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Oplyses ved kursusstart. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Jens Kondrup, jeko@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332491 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||