Department of Large Animal Sciences | |||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||||||||
Credits | 9 (ECTS) | ||||||||||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||||||||||
Examination | oral examination Aid allowed Description of Examination: 13-point scale, internal examiner Description of Examination: | ||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser er koncentreret til semestrets 3. - 9. uger, hvorefter projektopgaven udarbejdes | ||||||||||||||||||
Block Placement | F4 ,forår F5, forår Onsdag 13-17 | ||||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||
Optional Prerequisites | 068526 Thematic Course: Animal Physiology and Nutrition 085427 Climatization in Animal Houses | ||||||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||||||
Agronomer, beskæftiget som rådgivere i husdyrproduktion, vil ofte blive inddraget i et samarbejde med den praktiserende dyrlæge og landmand. Det er derfor væsentligt at have kendskab til forhold af betydning for sundhed og infektioner i relation til produktionsmiljøet som fællesgrundlag med andre discipliner. Målet med kursus er at give de studerende basal forståelse af sundhed og infektioner i relation til produktionsmiljøet | |||||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||||
Basal sygdomslære. Basal medicinlære. Kilder til sygdomsoplysninger på besætningsniveau, herunder forstå dataudskrifter og laboratorie- og data-analyseresultater samt bagvedliggende analysemetoder. Hygiejne (desinfektion og overlevelse af smitstoffer) - intern og ekstern smittebeskyttelse. Saneringsstrategier. Basale principper og metoder i husdyrsundhedsøkonomi. Praktiske eksempler i relation til saneringsstrategier. | |||||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||
Der gennemføres forelæsninger og øvelser i løbet af kursets første 7 uger, hvorefter de studerende påbegynder udarbejdelse af projektopgaven. Denne baseres på et konkret besætningsbesøg med en vurdering af besætningens aktuelle status med hensyn til risikofaktorer (især i relation til smittebeskyttelse og hygiejne) samt sundhed. Risikofaktorer inddrages i det omfang det er nødvendigt for at vurdere smittebeskyttelse, hygiejne og sundhed. Rapporten skal munde ud i forslag til rådgivning af besætningsejeren. Projektopgaven udarbejdes i grupper under vejledning af en lærer. | |||||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||||
Larsen, L.P. og Bækbo, P.: Sundhed og sygdom hos svin. Landbrugsforlaget 1997. Jens Yde Blom og Astrid Mikél Jensen: Sundhed og sygdom hos kvæg, Jordbrugsforlaget 1996, 313pp. Hans Houe, Annette Kjær Ersbøll, Nils Toft og Jens Frederik Agger (editors). Veterinary Epidemiology - From hypothesis to conclusion, Samfundslitteratur, 2003, 240 pp. Info-svin | |||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||
Jens Frederik Gramstrup Agger, jfa@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Populationsbiology, Phone: 35333013 | |||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||