108038 Food Microbiology

Details
Department of Veterianary Mikrobiology (2003/2004)
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of Teaching
 
Block Placement3-ugerskursus juni
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites103528 Food-/Environmental Hygiene and Fish Diseases
 
RestrictionsMax. 30
 
Course Objectives
Gennem kurset opnås praktisk og teoretisk indsigt inden for områderne levnedsmiddelmikrobiologi, levnedsmiddelkemi og proceshygiejne, der er en forudsætning for at kunne løse almindeligt forekommende problemstillinger på Fødevaredirektoratets regionale laboratorier, på slagterier og i det private hjem.
 
Course Contents
-Moderne principper til kvalitetssikring som HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point)
-Praktiske undersøgelser af udvalgte proceslinier
-Hurtigmetoder med praktisk anvendelse af udvalgte metoder
-Immunologiske metoder til påvisning af mikroorganismer og disses toksiner, med praktisk anvendelse af udvalgte metoder
-Nyere levnedsmiddelkemiske analysemetoder, deres principper, anvendelsesområder og begrænsninger samt demonstrationer af nogle af disse metoder
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af seminarer og praktiske øvelser samt ekskursioner til levnedsmiddelproducerende virksomheder og laboratorier. Der udformes en projektrapport indeholdende en selvstændig beskivelse af et valgfrit emne, der tilstræbes at have et omfang af 10 sider inklusive referencer. Opgaven skal afleveres senest 14 dage efter at kurset er sluttet.
 
Course Litterature
Microorganisms in foods, vol. 5-6. ICMSF, 1996/1998
HACCP in Microbiological Safety and Quality. ICMSF, 1998
HACCP in Meat, Poultry and Fish Processing, A.M.Pearson, T.R.Dutson eds., 1996
New Methods of Food Preservation, G.W.Gould ed., 1995
Diagnostic Molecular Microbiology. Principles and Applications, D.H.Persing, T.F.Smith, F.C.Tenover & T.J.White eds., 1993
 
Course Coordinator
Jørgen Johannes Leisner, jjl@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332768
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures10
supervision10
practicals90
Excursions8
preparation42
project work20

180