Department of Food Science | |||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||||
Examination | oral examination Aid allowed Description of Examination: pass/fail, external examiner Description of Examination: Indstilling til eksamen kræver 80% fremmøde til kurset | ||||||||||||
Organisation of Teaching | 14 aftener á 2 1/2 time på fast ugedag Forelæsninger, seminarer, diskussioner, projektseminar | ||||||||||||
Block Placement | Esup, efterår Se kursus hjemmeside | ||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||
Formålet med kurset er at formidle den nyeste viden og seneste forskningsresultater, samt at skabe debat indenfor givne aktuelle områder i relation til vores mad, madkultur og levnedsmiddelproduktion i bred forstand. | |||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||
Kvaliteten af vores mad er i stadigt stigende fokus både i befolkningen og i medierne, og der stilles ofte spørgsmålstegn ved både levnedsmiddelvirksomheders, politikeres og forskeres troværdighed. Dette gælder i særdeleshed madens sammensætning; men også levnedsmiddelhygiejne og den spisemæssige kvalitet er der øget opmærksomhed omkring. Endvidere ønsker forbrugerne også at have kendskab til fødevarernes oprindelse - om der indgår genmodificerede organismer (GMO) og om husdyrene er blevet behandlet acceptabelt. Endelig er der nu også stigende interesse for madens "historie" og madens betydning i forskellige kulturelle sammenhænge. Disse emner belyses på forskellig vis i dette kursus gennem forskellige temaer formidlet via interne som eksterne eksperter. Mad og Samfund er et supplement til naturvidenskabelig specialviden, begrundet i behovet for et mere helhedsorienteret syn på levnedsmiddelproduktionens rolle i samfundet | |||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||
Kurset er baseret på forelæsninger og diskussionsoplæg fra eksperter både fra universiteter og fra erhvervet indenfor et aktuelle område. På baggrund af disse oplæg indgår diskussioner mellem kursusdeltagerne og oplægsholderne. Deltagelse i disse diskussioner er essentielt for udbyttet af kurset samt som oplæg til projektrapporterne. Kurset henvender sig bredt til samtlige studerende ved KVL, som arbejder direkte eller indirekte med levnedsmidler. Desuden vil kurset blive udbudt til eksterne studenter gennem Åbent Universitet De studerende udarbejder en kursusopgave i grupper på 3-4 studerende på basis af oplæg fra kursuslederen, og projektet fremlægges for de øvrige kursusdeltagere ved seminar i slutningen af kurset. | |||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||
Aktuel litteratur henvises løbende via kursushjemmesiden | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||
| |||||||||||||