076910 Food in Relation to Society

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, external examiner



Description of Examination:
Indstilling til eksamen kræver 80% fremmøde til kurset
 
Organisation of Teaching14 aftener á 2 1/2 time på fast ugedag Forelæsninger, seminarer, diskussioner, projektseminar
 
Block PlacementEsup, efterår
Se kursus hjemmeside

 
Teaching LanguageDanish
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at formidle den nyeste viden og seneste forskningsresultater, samt at skabe debat indenfor givne aktuelle områder i relation til vores mad, madkultur og levnedsmiddelproduktion i bred forstand.
 
Course Contents
Kvaliteten af vores mad er i stadigt stigende fokus både i befolkningen og i medierne, og der stilles ofte spørgsmålstegn ved både levnedsmiddelvirksomheders, politikeres og forskeres troværdighed. Dette gælder i særdeleshed madens sammensætning; men også levnedsmiddelhygiejne og den spisemæssige kvalitet er der øget opmærksomhed omkring.
Endvidere ønsker forbrugerne også at have kendskab til fødevarernes oprindelse - om der indgår genmodificerede organismer (GMO) og om husdyrene er blevet behandlet acceptabelt. Endelig er der nu også stigende interesse for madens "historie" og madens betydning i forskellige kulturelle sammenhænge. Disse emner belyses på forskellig vis i dette kursus gennem forskellige temaer formidlet via interne som eksterne eksperter.

Mad og Samfund er et supplement til naturvidenskabelig specialviden, begrundet i behovet for et mere helhedsorienteret syn på levnedsmiddelproduktionens rolle i samfundet
 
Teaching And Learning Methods
Kurset er baseret på forelæsninger og diskussionsoplæg fra eksperter både fra universiteter og fra erhvervet indenfor et aktuelle område. På baggrund af disse oplæg indgår diskussioner mellem kursusdeltagerne og oplægsholderne. Deltagelse i disse diskussioner er essentielt for udbyttet af kurset samt som oplæg til projektrapporterne. Kurset henvender sig bredt til samtlige studerende ved KVL, som arbejder direkte eller indirekte med levnedsmidler. Desuden vil kurset blive udbudt til eksterne studenter gennem Åbent Universitet De studerende udarbejder en kursusopgave i grupper på 3-4 studerende på basis af oplæg fra kursuslederen, og projektet fremlægges for de øvrige kursusdeltagere ved seminar i slutningen af kurset.
 
Course Litterature
Aktuel litteratur henvises løbende via kursushjemmesiden
 
Course Coordinator
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures35
project work121
supervision4
preparation20

180