| |
| Ins. for Human Ernæring |
| Tidligst mulig placering | |
| Varighed | 1 semester |
| |
| Pointværdi | 6 (ECTS) |
| Kursustype | Kandidatkursus |
| |
| Eksamen | skriftlig prøve
med hjælpemidler
Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur
Eksamensdatoer:
|
| |
| Rammer for undervisning | Forelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge |
| |
| Blokplacering | F5, forår Fredag 13-15
|
| |
| Undervisningssprog | Dansk |
| |
| Anbefalede forudsætninger | 076319 Makronæringsstoffer 076341 Mikronæringsstoffer
|
| |
| Kursets målsætning |
At gøre de studerende bekendte med de kostrelaterede årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet. Efter kurset vil den studerende være i stand til at: - redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese - beskrive kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme - redegøre for de væsentligste ernæringsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan |
| |
| Kursusindhold |
| Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Fedme og fedmerelaterede sygdomme; Kost og hjertekarsygdomme; Energi- og næringsstofanbefalinger til forebyggelse af kostrelaterede sygdomme; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases. |
| |
| Undervisningsform |
| Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser. |
| |
| Litteraturhenvisninger |
| Garrow JS, James WPT & Ralph A (2000). Human Nutrition and Dietetics. Churchill Livingstone, 10th ed., ISBN 0443 05627 7 |
| |
| Kursusansvarlig |
| Error. Person Not Found |
| |
| Studienævn |
| Studienævn LSN |
| |
| Kursusbeskrivelsesomfang |
| forelæsninger | 42 | | teoretiske øvelser | 28 | | forberedelse | 90 | | eksamen | 20 |
| | 180 |
|
| |